Mijn eerste keer seks gebeurde toen ik 15 jaar was, met mijn eerste liefje. Het gebeurde zo snel dat ik er niet klaar voor was en er niet vooraf over had gepraat. 

We waren twee weken samen toen Margot naar mijn huis kwam, we waren alleen thuis. Het was krokusvakantie en we waren alleen. We zaten in mijn kamer naar een film te kijken toen we begonnen kussen, al snel gebeurde er meer. Het ging allemaal zo snel dat ik geen tijd had om na te denken. We waren nog maar twee weken samen en hadden nooit gesproken over seks. Ze wist niet dat ik nog maagd was en ik heb het haar daarna ook nooit kunnen vertellen.

Ik kon het niet uitdrukken in woorden

Een kwartier later lagen we naast elkaar op de zetel en keken we verder naar de film. Het voelde raar als ze me daarna aanraakte, ik voelde me vies maar wou het niet laten blijken. Als ik haar kuste ging ze er elke keer helemaal in op, maar ik wilde gewoon knuffelen en dat leek ze niet te begrijpen. Maar ik kon het niet uitdrukken in woorden.

Ik deed alsof er niets was gebeurd, maar dat was schijn. Diep vanbinnen zat er een gevoel van schuld, ten opzichte van mezelf maar ook tegenover mijn ouders. Ik heb nooit begrepen waarom dat gevoel daar zat. Die avond wou ik thuis zijn en dicht bij mij familie blijven. Na die dag hebben Margot en ik nog enkele keren sporadisch afgesproken maar het voelde niet meer goed aan.

Praat eerst over je wensen en grenzen

Mijn eerste keer was dus niet zoals in de films. Maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik daarna heel lang heb nagedacht over intimiteit en grenzen. Ik wil niet nog eens meemaken dat ik me ongemakkelijk voel in een relatie door de snelheid waarmee we elkaar leren kennen.

Misschien is het juist door die ervaring dat ik nu zeer open kan communiceren met mensen over seksualiteit. Ik zit momenteel in een uiterst gezonde relatie met iemand waar ik alles tegen zeg, of het nu aangenaam is of iets minder fijn kan zijn om te horen.

George, 18 jaar

> Praten over seks met je partner

> Check je grens met de FlirterTwister