Mijn issue? Ik ben een 33-jarige man en nog maagd. Behalve met een vriend heb ik er nog nooit echt over gepraat. 

Ik begrijp niet helemaal hoe het zo ver is kunnen komen. Op mijn vijftiende had ik nog hoop en op mijn twintigste dacht ik dat het er wel snel van zou komen. Tegen mijn vijfentwintigste begreep ik dat je ook effectief het huis uit moet om vrouwen te leren kennen. Maar ik ben nu eenmaal niet graag in grote groepen en bij de hobby's die ik heb, leer je niet snel nieuwe meisjes kennen. Ik hou van gamen, comics en boogschieten. Ik oefen mijn beroep ook uit in de game-sector. Ik ga nog wel eens iets drinken op café, maar uitgaan is niets voor mij. 

Op een onbekende vrouw afstappen vind ik één van de moeilijkste dingen die er is. Ik heb het een paar keer gedaan maar dat was geen succes. Mijn zelfvertrouwen is zo laag dat ik het nu helemaal niet meer zal doen. Die manier van vrouwen benaderen ligt mij ook gewoon niet. Als ik iemand tegenkom, zal dat spontaner moeten zijn. 

Online is voor mij nog een oké manier om een vrouw te ontmoeten. Ik gebruik Badoo en Tinder. Op een forum heb ik ook eens een meisje leren kennen. Zoals veel mannen heb ik niet veel Tinder-matches. Tot een afspraak in real life komt het al helemaal maar weinig. Ik wil eerst een vriendschappelijk contact hebben en ben niet zo een flirter. Ik merk dat veel vrouwen al afhaken nog voor ze me ontmoet hebben. 

Ik heb in mijn hele leven vier keer met een meisje gekust, éénmaal heb ik iets gehad dat je met wat goede wil een relatie kan noemen. Dat meisje is bij mij blijven slapen en toen is er wel vanalles gebeurd, maar ik ben niet ontmaagd. Zij was trouwens ook nog maagd.

Met de jaren wordt het er niet gemakkelijker op. Ik ben degene die overblijft. Vrienden van vroeger hebben vaak een gezin of een druk leven. Ik heb twee vrienden die ook geen relatie hebben, maar zij zijn wel geen maagd meer. Eén van hen weet het, met de andere is het onderwerp gewoonweg nog nooit aan bod gekomen. Ik weet ook niet of ik het hem zou zeggen. Van de mensen rondom mij weet niemand echt wat over mijn maagdelijkheid, maar sommigen vermoeden het wel, denk ik. Ook al omdat ze mij nog nooit met een vrouw hebben en gezien en mij daardoor als de eeuwige vrijgezel beschouwen.

Waar ik vooral mee inzit, is dat de 'kloof' tussen mij en mijn leeftijdsgenoten groter wordt. Ik heb heel weinig ervaring met seks of met relaties in tegenstelling tot de vrouwen waarin ik geïnteresseerd ben. Kan ik vertellen dat ik nog maar één relatie had? Hoe moet ik op een bepaald moment zeggen dat ik nog maagd ben? Ik voel me soms zoals een appartement dat te lang op de immobiliënmarkt te koop staat; na een tijd gaan mensen automatisch geloven dat er wel verborgen gebreken aan vastzitten.

Bruno, 33 jaar