Mijn grote geheim? Ik ben 25 en ik ben nog maagd. Iedereen denkt dat ik ‘het’ al gedaan heb, maar nee dus. 

En ik praat er ook nooit over. Iedereen lijkt al seks te hebben gehad en ik ben bang dat mensen denken dat er iets mis met me is. Het is ook niet dat ik het zo wilde. Genoeg meisjes waarmee ik echt wel iets wilde doen, maar dat eindigde meestal al voor er iets gebeurde.

Toen ik begon met studeren, heb ik mezelf echt in het studentenleven geworpen en dacht ik dat het wel snel zou komen. Het heeft er een keer ook wel heel dichtbij gezeten. Leuk meisje, allebei enorm dronken en…Zij kotste naast m’n bed. Ze wilde wel verder gaan maar de mood was weg en ik ben op de zetel gaan slapen. Dat was het dan.

Ik heb wel eens geprobeerd erover te praten online maar het is wel duidelijk: de meesten vinden het raar, er zal wel iets mis met me zijn en niemand zit te wachten om een 25-jarige te ontmaagden. Nu heb ik het probleem dat ik laatst een meisje heb ontmoet en er is echt wel een klik. Alleen… Zij denkt dat ik ervaren ben. Ik heb gezegd dat ik meerdere vriendinnen heb gehad omdat ik ook niet wilde overkomen als ‘de sneue maagd’ en zij heeft zelf ook al relaties gehad. Als dit meer wordt, zal ik het haar wel moeten vertellen want ze gaat het merken. Maar hoe begin ik erover?

Bruno, 25 jaar

Geschreven door Simone van der Linden