Iedereen kent het wel, het hete moment in bed dat ineens wordt onderbroken net zoals een spannende film in de bioscoop.

Dan moeten we niet om popcorn en een cola, nee, de korte pauze dient voor het hoogst noodzakelijke: de condoom. Het zijn voor velen enkele minuten van vreemde stiltes, gepruts en gestuntel. Niet altijd even plezierig. Vaak is de condoomonderbreking dan ook eerder berucht dan beroemd.  

Tussen borst en stijve lul door moeten wij plots verplicht aan onze gezondheid denken. Laat ons eerlijk zijn, daar gaat het toch om? Een lekkere zak snoep voor tijdens de voorstelling is het dus alles behalve. Maar denken aan ons welzijn tijdens seks? “Dat is toch niet romantisch”, zouden al mijn vriendinnen zeggen. Ook ik vind het allemaal nogal onlogisch klinken wetende dat ik meestal in bed beland met die meisjes omdat ik te veel gedronken heb. En te veel drinken, zegt de dokter, dat is ook niet goed voor je. Maar toch moet ik eraan geloven, net zoals in de cinema.

Het spreekt voor zich dat ik geen cadeautje wil van Kim, Jennifer of Delfine. Dan zou ik ze daarna moeten opbellen voor iets anders dan een uitstapje naar de film. Ik kan er niet van tussen, die condoomonderbreking heb ik iedere keer aan mijn been. Maar dat is net zo voor het betalen van de kaartjes voor de filmvoorstelling. Maar ik bekijk het van de positieve kant. Het maakt van mij een gezonde, lieve jongen. En ééntje met een broek vol goesting!

Sven, 22 jaar

Geschreven door Niki Waegemans