One-nightstands zijn niets voor mij want seks en liefde horen bij elkaar, toch? Tenminste, dat vond ik altijd. 

Ik kon me niet voorstellen dat je zou vrijen met iemand die je niet kent en in mijn vriendengroep wordt er ook op neer gekeken. Ik had er niet zo’n mening over eigenlijk. Ieder z'n plezier maar niet voor mij.

Tot ik eens met een collega van m’n studentenjob naar een feestje in de Vooruit ging. Mijn relatie was al een paar maanden eerder gedaan, en volgens Naomi had ik wel lang genoeg gehuild.

'En van een beetje dansen gaat niemand dood', ook al. In de rij aan de ingang had ik hem al zien staan en tegen mijn collega zei ik nog dat er in elk geval wel schoon volk was. 

Ik had zin die avond, en na een paar drankjes was dat alleen maar meer geworden. Ik danste op een gegeven moment met hem. We dansten steeds intiemer, begonnen te kussen... Allez ja, I was on fire en hij ook. Naomi had het al wel door en zei nog met een knipoog dat ik ‘heel veel plezier’ moest hebben.  

We gingen naar zijn thuis, lieten een spoor van kleren achter van in de gang tot aan z’n bed en we hebben ieder denkbaar standje gedaan tot het weer licht werd buiten.

Er was zo’n ontzettende aantrekkingskracht tussen ons, ongelooflijk. Uiteindelijk viel hij in slaap en ben ik naar huis gegaan.

Ik heb er geen idee van hoe hij heet en waarschijnlijk zie ik hem nooit meer. Hoeft ook niet. Misschien dat ik wel vaker een one-nightstand zal hebben, misschien ook niet. Ik heb in elk geval de herinnering aan een mooie nacht. 

Annelies, 22 jaar

Geschreven door Simone van der Linden