'Nathalie en ik, waren vier jaar samen. Nathalie is een zeer mooi mulatje, ik viel als een blok voor haar.

Een echte schoonheid en ook vanbinnen was ze mooi. We waren twee handen op één buik. En..de seks was fantastisch. Onze families kwamen ook heel goed overeen en we hadden veel gemeenschappelijke vrienden. We waren ‘the perfect couple’. Na vier jaar kwam er echter een zekere sleur in.

Na het afronden van mijn bachelor, was ik klaar voor een nieuwe start. De verliefdheid tussen Nathalie en ik, was weg. Ik voelde mij uiteindelijk nog te jong om mij aan iemand te binden. Het moment was aangebroken om onze relatie te beëindigen. Voor Nathalie kwam dit heel onverwachts. Ze had haar hele leven al uitgestippeld met mij. Desondanks reageerde ze heel koel en afstandelijk. Eerder teleurgesteld dan boos. Ze nam het redelijk goed op, leek mij. Onze wegen scheidden.

Twee weken later stond Nathalie aan mijn deur.. Met de boodschap: ‘Ik ben zwanger’. Say what?! Ik was in shock! Ik zag mijn hele toekomst als een kaartenhuisje ineen vallen. Bye bye freedom. Ik wil niet één van die vaders zijn, die zijn kind in de steek laat. Ik beloofde haar dat we dit samen zouden doen. Abortus was geen optie, omdat ze al te lang zwanger was.

We vertelden het aan onze families en iedereen nam het redelijk positief op. Ook al was ik niet meer verliefd op Nathalie, zag ik haar nog steeds graag. We waren terug zo goed als samen, we namen de draad weer op. Twee maanden later was de omtrek van haar buik geen centimeter gegroeid, dat leek me toch wat verdacht. Ik wou met haar meegaan voor een echografie, dit deed ze liever met Chantal, haar beste vriendin. Ik vroeg haar of ze wel degelijk zwanger was, ze bleef heel overtuigd ja zeggen. Mijn moeder had echter in het snotje dat er iets niet klopte. Er zat een gebruikt maandverband in het vuilzakje van de wc. Mijn zus was dat weekend niet thuis, dus het kon enkel van Nathalie zijn.

We confronteerden haar en ze biechtte alles op. Ik was enorm boos. Ze moest onmiddellijk het huis uit en niet meer terugkomen. Ze heeft niet enkel tegen mij en mijn familie gelogen, ook tegen de hare. Er bestaat geen enkel contact meer tussen Nathalie en ik. Door er met vrienden en kennissen over te spreken, ontdekte ik dat ik niet de enige ben bij wie zoiets is gebeurd.'

Dit verhaal vertelde Christian me op onze eerste date. Best wel persoonlijk. Of ik dit geloof is een andere zaak. Misschien gebruikt hij het om zich kwetsbaar op te stellen, zodat ik hem zou troosten. Of, misschien geeft hij mij een reden waarom hij mij in de nabije toekomst niet zal voorstellen aan vrienden en familie… Het zegt mij maar één ding: hij heeft een rebound (troostrelatie) nodig en daar doe ik niet aan mee. Bye bye Christian.

Valerie, 20 jaar

Geschreven door Rose Buhari