Ontmaagding: wat een afschuwelijk maar vooral zwaar geladen woord. Voor mij was ze persoonlijk oké. Ik kan er zeker niet over klagen. 

Al moet ik bekennen dat ik een laatbloeier was. Sorry, zei ik laatbloeier? Ik bedoelde dat ik er zo laat bij was, dat ik net zo goed bejaard kon zijn. Toen ik vijftien was, hadden al enkele vriendinnen de daad gepresteerd. Vond ik wat jong maar toch voelde ik zelf al de druk om me er ook aan te wagen.

Pas op, ik was er geenszins klaar voor maar die groepsdruk leek als het zwaard van Damocles boven mijn hoofd te hangen. Dan wordt een mens zestien. En uiteindelijk eenentwintig. En daar zat ik dan: zo single als iets en ingehaald door intussen ál mijn vriendinnen.

Het concept seks begon als een irritante regenwolk boven mijn hoofd te hangen. Overal waar ik ging, ging ze verdorie met me mee. Seks begon mijn leven, manier van denken, gemoedstoestand en zelfs mijn dromen te regeren. Iedereen ging lekker van bil behalve ik, zo leek wel.

Ik was uiteindelijk pas vijfentwintig toen ik mijn bloempje liet plukken door een zeer lieve jongen. Van verliefdheid was echter geen sprake. Ik had intussen al lang besloten dat eender wie de klus mocht klaren, zo hopeloos was ik om van de titel 'Maagd' af te raken.

Hoe ik tot dat punt kwam, ging zo: eerst moest het gebeuren door de ware, dan met iemand van wie ik gewoon hield. Dan met iemand die me simpelweg met respect zou behandelen. En op 't einde van de rit was ik zo radeloos dat ik een bar zou binnengestapt zijn en eender wie mee naar huis genomen zou hebben.

Wat ik wil zeggen denk ik, is dat leeftijd niet belangrijk is als het op seks aankomt. Ik ben heel blij dat ik een latertje was en vooral: dat ik niet heb toegegeven aan dat gepush om zo snel mogelijk seks te hebben. Ik had uiteindelijk het genoegen met iemand in bed te liggen die me respecteerde voor wie ik was en me volledig op mijn gemak stelde. Oh ja, en die - gezien onze leeftijd - héél goed wist waar hij mee bezig was, redelijk belangrijk...!

Het komt er gewoon op neer dat seks het lekkerste is met iemand die respect opbrengt voor jou en je lichaam en die evenveel waarde hecht aan condoomgebruik als jij. Voilà, simpel gezegd maar waarom moeilijk doen als gemakkelijk ook gaat?

Caro, 27 jaar