Toen ik begon te puberen veranderde ik lichamelijk. Ik werd behaarder en kreeg een zwaardere stem. Maar dit was allemaal met enige vertraging op mijn leeftijdsgenoten.

Mijn penis is niet veel gegroeid. In erectie haalt hij ongeveer 10 cm, maar slap slechts een 6 cm. En dat bracht af en toe pesterijen met zich mee. Niet veel, maar ze waren er wel. Deze pesterijen zijn gestopt toen ik naar het middelbaar ging omdat we toen niet meer gingen zwemmen of samen onder de douche moesten. Toch zat ik tot het 6de middelbaar met een schaamtegevoel.

Omdat ik het graag eens wou doen, en ook om me beter te voelen, ging ik naar het naaktstrand. Onze buren doen dit en ik wilde nooit mee omdat ik met dat probleem zat. Maar ik was het beu geworden om mij te schamen.

Ervoor had ik een paar keer gemasturbeerd zodat ik hopelijk geen erectie zou krijgen. Natuurlijk kreeg ik in het begin wél een stijve. Ik zat toen even met mijn benen opgetrokken tegen elkaar op mijn handdoek. Toen het over was, ging ik eens wandelen, en in de zee. Ik voelde me eigenlijk echt op mijn gemak. Iedereen mocht me zien, mannen, vrouwen, gekleed of niet, het maakte niets uit. Ik voelde me goed in mijn lichaam en iedereen mocht het weten en zien.

En ook zie je dan dat andere mannen meestal ook niet zo'n grote penis hebben. Na een tijd let je er helemaal niet meer op. Door de confrontatie van mijn naaktheid met andere mensen die normaal reageerden, verloor ik mijn schaamte. Dus ik ben uiteindelijk blij dat ik het na al die jaren heb gedaan.

Rob, 31 jaar