Mijn allereerste blokperiode zit erop! Die donkere, duistere periode in mijn leven heb ik netjes afgesloten met heel wat pintjes en broodnodige ontspanning.

En dat die ontspanning nodig was! Niet alleen omdat ik dagen alleen achter mijn computer of mijn boeken zat, ik ben ook vreselijk slecht in het controleren van mijn stressniveau en in slaap geraken.

Ik heb iedereen zijn goede raad gevolgd: volgens de bomma doet een sherry'ke wonderen, mijn vriendin zweert bij een warm glas melk, mijn kotgenoot bij een pilletje, en het internet raadt schaapjes (of in mijn geval labojassen en veiligheidsbrillen) tellen aan ...De enige raad die echt heeft gewerkt komt echter van mijn geniale maten: masturberen oftewel piemelpauze. Da's immers een natuurlijk kalmeermiddel! Soms zijn de simpelste ideeën de meest geniale...

En sindsdien, elke avond voor het slapen gaan, nam ik wat euh... wat tijd voor mezelf. Dat het echt werkt, wordt bewezen door het feit dat mijn ouders vinden dat ik zo verdacht rustig was de voorbije weken en ik een behoorlijk goed gevoel heb over al mijn examens. Misschien moet ik toegeven dat ik tegenwoordig vaker piemelpauze neem dan dat ik ga slapen. ;)

(Pro-tip: Als je stress hebt voor een examen, wilt die tijd voor jezelf ook goed helpen!)

Téo, 21 jaar

Geschreven door Geertje De Backer