Onthoud heel goed: wanneer je met rode pepers gekookt hebt, was dan je handen. Extra lang. Twee keer. Met veel zeep. En goéie zeep. 

Geloof me, ik spreek uit ervaring. Vorige week besloten mijn vriendin en ik om als avondeten een heerlijke curry te maken. Koken is één van onze favoriete bezigheden en dé perfecte afleiding tijdens de examens, dus we maakten er werk van. Verse scampi’s, heerlijke basmati rijst en natuurlijk flink wat rode pepers, rechtstreeks uit onze tuin, die we lustig in reepjes hakten. Het werd een pikante curry die we met smaak opaten.

Het hete eten en de examenspanning hadden mij en mijn vriendin wel in een bepaalde stemming gebracht. Na het eten trokken we naar onze kamer. Het was zomer, sowieso al benauwd, en we konden niet snel genoeg onze kleren uittrekken. Mijn vriendin focuste op mij en begon me langzaam af te trekken.

In het begin ging alles zoals gewoonlijk, maar na ongeveer vijf minuten merkte ik een tintelend gevoel aan mijn eikel. Niet onaangenaam, maar toch wat raar. Na tien minuten begon het te branden en werd ik ongerust.

Het duurde erg lang voor ik besefte dat het waarschijnlijk de restanten van die rode pepers waren. We stopten en ik bleef even op de rand van het bed zitten, hopend op verlossing. Na nog eens tien minuten was het gevoel er nog steeds, op het randje van pijnlijk.

Dan maar onder een koude douche gesprongen. Ook dit hielp niet meteen. In een lauw bad gaan zitten dan. 

Hierop volgde een zeer eigenaardige en tikkeltje verontrustende nacht. Een nacht waarin ik bedacht dat we vanaf nu een superpower-zeep in huis moesten halen... Of onze curry's in de toekomst gewoon aan huis zouden laten leveren...

Matthias, 21 jaar

Geschreven door Ann Dehoucke