Ik ben erg onregelmatig. Daarnaast doen mijn maandstonden veel pijn en komen ze op de meest onmogelijke momenten.

Ik was dus heel blij toen ik eindelijk van mama de pil mocht nemen. Veel van mijn vriendinnen hadden dankzij de pil een regelmatiger cyclus en minder last van premenstruele klachten. Mijn cyclus werd met de pil inderdaad voorspelbaarder.

De regels bleven echter pijnlijk. Toen ik van mijn nichtje hoorde dat zij haar pil doornam, was mijn interesse gewekt. Door de stopweek over te slaan kreeg ze die maand haar regels niet én had ze over het algemeen minder last van bloedverlies.

Klonk als een oplossing voor mijn probleem, maar ik vroeg me af of dat wel goed was voor je lichaam. Daarom zocht ik op het internet naar antwoorden. Daar vond ik vooral tegenstrijdige informatie, waarop ik besloot om naar de huisarts te gaan. Die zei me dat het helemaal niet zo uitzonderlijk is om onmiddellijk met een nieuwe strip te beginnen.

Ik neem nu al ongeveer drie maanden na elkaar mijn pil zonder stopweek in te lassen. Ik heb geen last meer van mijn regels, af en toe wel een beetje bloedverlies. Over het algemeen ben ik zeer blij dat ik nu weet dat ik eens mijn pil mag doornemen.

Evelien, 17 jaar

Lees alles over de pil