Mijn hele jeugd al had ik last van een nogal gênant probleem. Ik had een zeer nauwe voorhuid, waardoor ik hem niet volledig over mijn eikel geschoven kreeg.

In mijn puberteit was het moeilijk om mijn eikel goed te wassen. Daarom voelde ik me soms een beetje vuil. Ik had in een televisie-programma immers al beelden gezien van ontstekingen.

Het was echter pas toen ik seksueel actief werd dat ik er écht last van begon te krijgen. Bij een erectie kwam mijn voorhuid nooit helemaal mee waardoor het knelde. Gewoon bij een meisje 'binnenkomen' was al pijnlijk, laat staan datgene wat er normaal gezien volgt. Soms was het op de tanden bijten en moest ik stoppen zonder klaar te komen. 

Op internet vond ik enkele oplossingen voor mijn probleem: van oprekken en warm water tot zeep. Alleen leek niets echt te helpen voor mij.

Er stond vaak bij dat als de tips niet hielpen, je naar een dokter moest gaan. Op de één of andere manier leek me dat toch een brug te ver. Ik hoopte ergens vaag dat het nog wel vanzelf in orde zou komen. Uiteindelijk heb ik toch mijn moed bijeen geraapt en ben ik naar een huisdokter gegaan.

Hij stelde vrijwel onmiddellijk een besnijdenis voor. Daar verschoot ik toch even van! Ik heb er die avond met mijn vriendin over gepraat. Zij vond het een goed idee als ik, en ook zij, daardoor meer van de seks zouden kunnen genieten.

Vorige zomer is het dan gebeurd. Het was wel even wennen, maar voor mij betekent het een enorme vooruitgang. Seks is eindelijk pijnloos en dat had ik mij vroeger zelfs niet kunnen inbeelden.  

Lucas, 22 jaar