Ik heb nu een jaar een vriendin, maar ik weet niet of zij nog is wat ik wil in een relatie.

De laatste tijd gaat het minder tussen ons. We hebben vaak ruzie, zeggen minder lieve dingen tegen elkaar en verwijten mekaar vanalles wat er fout gaat. Ik zie haar nog wel graag, maar ik weet niet of ik haar nog steeds zie als het meisje waarop ik verliefd werd. Mijn gevoelens worden steeds meer vriendschappelijk, en dit na amper 1 jaar tijd.

Regelmatig fantaseer ik over andere meisjes. Dat ik iemand leer kennen, haar mee op date vraag en terug die eerste kus kan beleven. Die spanning, die vlinders, mis ik. Mijn vriendin is mijn eerste en ik heb het gevoel dat er nog zo veel meer te ontdekken valt. We raken mekaar ook nauwelijks nog aan, en als het dan gebeurt beeld ik me andere vrouwen in. Ik voel me eigenlijk niet meer seksueel aangetrokken tot mijn eigen vriendin.

Ik besef meer en meer dat er een einde moet komen aan deze ongezonde relatie, of misschien wel aan mijn ongezonde gedachtegang. Te vaak zoek ik naar redenen waarom ik beter af zou zijn zonder haar. Ik denk dat ik morgen ga zeggen dat het gedaan is tussen ons. Of misschien moet ik toch nog even afwachten. En gaat het binnenkort weer beter. 

Maarten, 18 jaar

Geschreven door Laura Jacobs