Ok, ik begrijp het. Wanneer ik iemand die ik aantrekkelijk vind over straat zie lopen, kijk ik ook. We zijn allemaal maar mensen en het zit nu eenmaal in onze aard om te kijken naar wat we mooi vinden. 

Maar er zijn grenzen! Een beetje respect en subtiliteit kan zeker geen kwaad…Wanneer de zomervakantie weer begint is het altijd hetzelfde. Het is warm en ik hoef niet naar school, dus tijdens die twee maanden draag ik de kleren die ik wil dragen. Korte rokjes, crop tops, hot pants, hoge hakken, wat ik maar wil. Ik voel mij zelfzeker in die kleren en ze zijn ideaal voor het zomerse weer. Maar, zoals je ondertussen wel begrijpt, zijn er ook nadelen.

Mannen staren mij aan, ze roepen naar me en maken soms erg ongepaste opmerkingen. De eerste keer zag ik dat misschien als een compliment en de tweede keer kon ik er nog mee lachen, maar wanneer het elke dag opnieuw gebeurt, wordt ik er eigenlijk een beetje kwaad om.

Mijn kleren zijn geen uitnodiging om mij ongegeneerd na te staren. Ze zijn ook geen uitlaatklep voor de seksuele frustratie van oude mannen. Ik wil over straat kunnen lopen zonder mij ongemakkelijk of zelfs onveilig te moeten voelen. Dat kan niet wanneer wildvreemden ‘lekker kontje!’ naar me schreeuwen en mij achtervolgen.

Toch weiger ik om mij anders te kleden. Ik ben niet degene die zich respectloos gedraagt en ben dus ook niet diegene die zich moet aanpassen! Niet iedereen is het daar mee eens natuurlijk, maar ja, ik blijf bij mijn principes en zal dus moeten leren omgaan met de situatie. Tenzij sommige mannen besluiten om wat meer respect te tonen natuurlijk…

Saskia, 19 jaar