Laatst was ik voor een weekje werk in Benidorm. Voor het zonnige weer waarvan je reeds in maart kan genieten trokken mijn collega’s en ik naar Spanje.

Ik heb het met mijn eigen ogen gezien, je vindt er de grootste delegatie aan gepensioneerde oudjes van de wereld. Nog nooit zag ik zo veel rolstoelen, wandelstokken en verrimpelde appelsienenhuiden bij elkaar. Ik moet wel zeggen, het zijn allemaal stuk voor stuk lieve, vriendelijke mensen. Ik schrok alleen even toen ik ’s avonds in de bar van het hotel oudere dames op jacht zag gaan naar interessante, alleenstaande mannelijke leeftijdgenoten. Zijn die daar op hun leeftijd werkelijk nog mee bezig?

En toen kwam plots een vreemde vraag in mij naar boven : een vraag waarbij ik soms bang ben voor het antwoord. Een vraag die ik nooit luidop durf te stellen. Een vraag waarvan ik denk dat ik een viespeuk ben als ik er nog maar aan denk. “Hebben oude mensen ook seks en hoe doen die dat dan?”, “zal ik zelf nog seksueel actief zijn als ik zestig ben?” en “heeft mijn jeugdiger seksleven hier invloed op?” Maar nog veel erger : “ben ik nu geen psychologisch, ziekelijke gestoorde door hier een antwoord op te willen?”

Cara, 24 jaar

Geschreven door Niki Waegemans