Keuzes maken is nooit een makkelijke opgave, maar wat doe je als je thuiszit bij een date en ze valt in slaap. Blijf je of ga je naar huis?

Het is mij een aantal maanden geleden overkomen. Ik was met een meisje op date geweest. Toen we voor haar deur stonden, vroeg ze of ik nog even binnen wou komen. Ze verdween in de keuken, in afwachting van haar terugkeer keek ik rond op haar kot.

Het was ruim maar wel sober ingericht, ik was dus snel uitgekeken. Ze bood me iets te drinken aan, waarna we op haar bed gingen zitten. Van het een kwam het ander en enkele ogenblikken later waren we aan het kussen. 

Dat is dus de aanloop om tot mijn feitelijk dilemma te komen, want op een bepaald moment was ze in slaap gevallen. Ik zat op een vreemde plaats en had geen duidelijk signaal gekregen dat blijven slapen een optie was. 

Mijn dilemma is dus geschetst: ga je weg en ben je de eikel die iemand na zo’n avond alleen achterlaat, of blijf je en ben je de vreemde persoon die zomaar bij een ander in bed kruipt? Althans zo klonk het in mijn hoofd. Geen van beide een optie eigenlijk…

Misschien had ik haar wakker moeten maken en het vragen: wil je dat ik blijf of hoepel ik beter op? Dat was waarschijnlijk ook niet de beste aanpak, op de zetel proberen slapen dan maar. Vijf minuten later bleek dat geen alternatief te zijn, tenzij ik het niet erg zou vinden om de volgende ochtend geen gevoel te hebben in mijn ledematen.

Dus heb ik mijn spullen samengepakt en een briefje geschreven:

"Beste meisje (er stond wel degelijk een naam), je bent in slaap gevallen en ik weet niet wat te doen. Ik hoop dat je het mij niet kwalijk neemt maar deze brief is om aan te geven dat ik naar huis ben. Blijven leek me onbeschofter, ik wens je nog een fijne nacht. Groetjes, Anton."

Ik kan niet zeggen of ik de juiste keuze heb gemaakt, volgens mij was er een verborgen optie C of D. Maar die heb ik nog niet weten te vinden.

 Anton, 22 jaar