Snapchat is dan wel goed om van die spontane, idiote bekken door te sturen, voor sexy geposeerde selfies is het toch net iets minder geschikt.

Ik ben zot van Saskia, al 17 maanden lang! Nu, als je al een tijdje samen bent, probeer je geregeld wat dingen uit om de spanning er een beetje in te houden. 

Saskia en ik wonen dan wel in dezelfde studentenstad, tijdens de weekends en vakanties gaan we terug naar huis: ik naar het verre West-Vlaanderen en zij naar de Nederlandse grens. Verder dan dat kan je niet uit elkaar liggen. 
Omdat we allebei een zeer zware examenperiode hadden, hebben we elkaar een tijdje niet meer gezien. Gelukkig zijn er dan smartphones.

We waren elkaar al een paar dagen aan het uitdagen. 'Wacht maar tot de volgende keer dat ik u zie' en 'ik ga uw favoriete setje aanhebben, niks dus' werden al snel gesprekken waar mijn oren van gingen flapperen. En toen kwamen de foto's. Ook die begonnen behoorlijk onschuldig, en zijn dan compleet ontspoord. Twee dagen voor we elkaar terug zouden zien (ik stond ondertussen bloedgeil) vroeg ze om 'eens te laten zien of ik klaar was voor wat ze voor mij in petto had'.

Nou, die foto kon ze krijgen. Ik zette Snapchat aan, drukte mezelf nog twintig keer op, trok mijn kleren uit en zorgde ervoor dat mijn vriend daar beneden ook zijn beste, halfstijve beentje voorzette (met dank aan YouPorn). Net op het moment dat ik de foto wilde nemen, kwam mijn kleine broertje de kamer binnengelopen. Daar stond ik dan, naakt en knalrood, terwijl Oscar vroeg waarom ik geen kleren aanhad.
Ik heb me nog nooit zo snel aangekleed, mompelde iets over een blauwe plek op mijn achterwerk en ben snel met Oscar gaan voetballen. Gelukkig heeft hij er nooit iets over gezegd aan tafel, maar daar kunnen de snoepjes die ik hem nadien gevoerd heb ook iets mee te maken hebben. 

Twee dagen later hebben Saskia en ik de sterren van de hemel af gevreeën. We hebben wel afgesproken dat onze spannende conversaties voortaan enkel verbaal gevoerd zullen worden. Gelukkig gaan we elkaar nooit meer zo lang moeten missen, vanaf volgend jaar gaan we samen op kot.


Ben, 23 jaar

Geschreven door Geertje De Backer