Snapchat is echt een bangelijke app! Ik gebruik het heel vaak, al is het om de meest banale dingen vast te leggen en door te sturen naar mijn vrienden. Maar nu weet ik even niet meer wat te doen!

Normaal is Snapchat vluchtig en verdwijnt je foto na het openen weer na enkele seconden. Een foto kan wel opgeslagen worden, maar dan krijgt de verzender een berichtje dat de foto wordt bijgehouden.

Nu had ik een snap van een vriend met een foto van zijn erectie onder een deken met daarbij de boodschap ‘waarheid, durven of doen?’ Ik vond het wel grappig en spannend en ging er dus op in. Wat begon met snaps van mijn billen, ging steeds verder. Zo heb ik een ontblote schouder, navel en uiteindelijk een borst doorgestuurd. Ik zag er geen erg in, want hij stuurde zelf ook massaal veel snaps. Toen hij zijn penis stuurde met een strikje rond en de boodschap ‘ kadootje’, moest ik niet enkel lachen, maar besefte ik dat ik niet kon achterblijven. Ik tekende met kohlpotlood oogjes, een neusje en snorharen op mijn vagina en stuurde een snap met ‘aai poes’ onder…

Antwoord was: ‘snap wordt bewaard.’ Wat nu? Ik weet nu dat hij de foto heeft opgeslagen in zijn gsm, maar ik kan er van hieruit niets aan doen en zelfs als hij zeg dat hij het verwijderd heeft, hoe heb ik die garantie? Wat als hij de foto aan iemand laat zien? We hebben enorm veel gemeenschappelijke vrienden. Dan weet iedereen dat ik zulke dingen doe én zien ze mijn vagina. Moest ik nu van de wereld kunnen verdwijnen, zou ik het doen.

Vicky, 20 jaar

Geschreven door Marlies Janssens