“Ik zal u ooit nog wel eens zien”, zei de laatste jongen met wie ik gekust had.

De laatste tijd hoor ik dergelijke zinnen meer en meer. Ik ben 5 jaar samen geweest met Mathias en we waren elkaars' eerste lief totdat hij zich afvroeg hoe het zou zijn als hij single was, en het was gedaan. Het is niet zo dat ik daarna ineens in een slet ben veranderd, maar na 2 jaar single te zijn begon ik mezelf wel wat plezier te gunnen.

Om de een of andere reden lijkt dat toch niet iets voor mij. Iedere jongen die ik in het afgelopen jaar ben tegengekomen liet op een bepaald moment niets meer van zich horen. En indien wel waren het vage excuses om niet meer af te spreken. Ik vind het wel een afknapper om, na een paar dates, te horen dat een jongen geen potentiële nieuwe vriendin in mij ziet.

Jammer dat ze het dan niet rechtuit zeggen en afkomen met ‘nu ben ik eigenlijk niet op zoek..’ of ‘ik wil nog even genieten van mijn vrijheid’. Want als dat echt de reden is, waarom zijn ze dan altijd met me mee op date gegaan en hebben ze zoveel tijd en geld aan mij verspild? Ik vraag me af of ik echt iets voor hen betekend heb. Of was ik gewoon weer de zoveelste flirt?

Anja, 25 jaar

Geschreven door Sara Mae