Ik had die avond met Bert en Fien afgesproken op café. Eigenlijk had ik alleen met Fien afgesproken, maar toen ik een berichtje kreeg van Bert, kon ik het toch niet laten hem ook uit te nodigen. 

Ik had ooit al eens seks gehad met Bert, nog voor ik samen was met mijn huidige vriend.

Op café werd me al snel duidelijk dat Bert meer wou. Fien had het ook door. Ze gaf me berispende blikken, tussen de complimentjes van Bert door. Om 1u ging Fien naar huis, want de volgende dag had ze een vroege les. “Subtiel” bleven Bert en ik alleen achter.  We dronken nog wat, en praatten nog wat. Na het tweede pintje zei Bert, “Drinken we hier nog iets, of gaan we nog wat doen?”.

Hij wou mee naar mijn kot, dat was wel duidelijk. Ik gaf toe en nam hem mee. Daar aangekomen begon hij me meteen te kussen. Het was allemaal zo spannend, dus ik deed gewillig mee. Hij had de helft van zijn kleren al uit en begon nu ook aan de mijne te prutsen. Ik duwde hem naar mijn bed en deed zelf mijn kleren uit. Ondertussen zocht hij een condoom.

Op dat moment besefte ik waar ik mee bezig was. Ik stond op het punt mijn vriend te bedriegen. Dat had ik nog nooit gedaan en ik besliste dat ik het ook nooit wou doen. Net op het moment dat Bert triomfantelijk het net gevonden condoom in de lucht stak, zei ik “Sorry, maar dit wil ik echt niet”. Blij was Bert niet toen ik hem de deur wees, maar ik wel, want ik was trouw gebleven aan mijn vriend en mijn principes.

Sylvie, 20 jaar

Geschreven door Lisa Dierickx