Ik ga er niet omheen draaien: ik heb meerdere sekspartners gehad en sommige mensen vinden het zelfs ‘veel’.

Precieze aantallen zal ik niet geven, laten we het erop houden dat het er meer dan tien zijn. Begrijp me niet verkeerd: ik schaam me nergens voor en ik heb het altijd veilig gedaan. Toch vraag ik me de laatste tijd wel af of ik niet iets te veel op mijn reputatie als stoeipoes leun. Zeker toen een date laatst schrok van het exacte aantal dat ik noemde toen we het erover hadden. ‘Ja… Dat is toch wel veel…’ Hij stikte bijna in z’n pint.

Na mijn eerste relatie ben ik los gegaan. Mijn eerste lief was helaas niet zo lief geweest en ik was eigenlijk bang geworden om me nog eens te binden. Straks zat ik weer in zo’n relatie, het was al lastig genoeg om uit deze te komen. Ik wilde plezier hebben, me focussen op mijn studie en verder no strings attached. Veel uitgaan, dansen en nog meer flirten. Het is ontzettend leuk geweest en ik had het zeker niet willen missen. Maar het is al een aantal jaar geleden sinds die relatie gedaan is en misschien moet ik wat serieuzer worden. Ik ben ook bijna afgestudeerd en ik kan moeilijk altijd bang blijven door één stomme gast.

Wat ik hiermee wil? Geen idee, het van me afschrijven zeker? Ik weet nog niet goed hoe of wat ik wil doen verder, ik zal altijd wel wat wilde haren hebben. Het is alleen eens tijd voor iets anders, de andere kant van een stoeipoes.

Leontien, 25 jaar

Geschreven door Simone van der Linden