Mijn vriend bleef voor de eerste keer slapen bij mij thuis. Mijn kamer is op de bovenste verdieping van ons huis, met daaronder de badkamer en de kamer van mijn ouders.

Mijn vriend en ik waren al naar boven gegaan "om een film te kijken", terwijl mijn ouders nog beneden bleven. Omdat het vakantie was en we voor de eerste keer ook 's nachts van elkaar konden genieten, hadden we allebei absoluut geen zin om te gaan slapen. Ik had wat muziek opgezet en de opgeilende klanken weergalmden door mijn kamer. Al snel waren we aan het kussen en elkaar opvrijend kronkelden we over de vloer. Ineens maakte mijn GSM luid trillend even een halt aan onze stoeipartij.

Ik had een sms...van mama! Het enige wat er stond was "Kan het wat stiller?" Ik schaamde me kapot! Shit, shit, shit! Ik geloof dat ik een hele reeks scheldwoorden geuit heb. Als een robot stuurde ik "OK" terug. Toen pas zag ik hoe laat het was: één uur 's nachts, mijn ouders lagen waarschijnlijk al een hele tijd in bed te luisteren! Snel zette ik de muziek uit en kropen we braaf met onze pyjama's aan naast elkaar in bed. Ik heb me de hele nacht afgevraagd of ze de muziek of de andere achtergrondgeluiden had bedoeld. 's Ochtends zaten mijn vriend en ik allebei met een rood hoofd aan de ontbijttafel.

Annelore, 16 jaar

Geschreven door Idelies Philips