Sinds ik de applicatie Tinder op mijn smartphone ontdekt heb, ben ik echt verslaafd. In het begin was het gewoon leuk jongens te beoordelen op vlak van hun uiterlijk en te ontdekken of ze hetzelfde over mij denken of niet. 

Na een tijd had ik de smaak helemaal te pakken en zeker als het een ‘match’ bleek te zijn was ik helemaal in mijn nopjes. Vele jongens spreken mij aan via de chat en willen afspreken. Meestal ga ik hier ook op in als ik ze ook aantrekkelijk vind en als uit onze chat blijkt dat we overeenkomen. Nu ik een wagen heb, is het ook zo veel makkelijker hen te ontmoeten.

Ik heb al meer dan 50 dates gehad met jongens van Tinder, zelfs in het verre Aalst, en meestal klikt het van de eerste keer. Afspreken doen we altijd in een café, maar soms spreek ik ook met de jongens af bij hen thuis. En dit eindigt in de meeste gevallen met seks. Ik denk dat de teller momenteel op een 40-tal staat en ik begin mij er toch wat voor te schamen. Anderzijds kan ik ook geen nee zeggen als ze mij uitnodigen bij hen thuis en ik hen eigenlijk oprecht leuk vind. Kom ik dan zo makkelijk en oppervlakkig over? Ik heb nochtans zo mijn principes hoor. Telkens denk ik iemand ontmoet te hebben waarmee het echt iets meer kan worden. Met sommige van hen heb ik al meerdere keren afgesproken, wat bij mij echt het gevoel opwekt dat het wederzijds is. Maar toch eindigt het elke keer met een slag in mijn gezicht en willen ze letterlijk enkel seks of vinden ze mij wel leuk, maar niet leuk genoeg voor een relatie. Ik word er heel onzeker van en wil dit eigenlijk niet meer. Stoppen met Tinder en de afspraakjes kan ik niet. Maar hoe weet je nu of ze meer willen, als in ‘een echte relatie’. Een vriendin van mij zei dat ik het beter gewoon op de man af kan vragen om zekerheid te hebben voor mezelf dat ze niet met mijn voeten spelen. Maar ik kan toch moeilijk vragen of ze het ‘aan willen’? We zijn geen 13 jaar meer!

Ik ben wat ze noemen een ‘Tinderella’, maar ik zou weer graag gewoon Babette zijn en gezien worden om wie ik ben, zonder dat jongens ervan uitgaan dat ik enkel en alleen geïnteresseerd ben in seks. Tinder is handig om met jongens in contact te komen, maar ik ben wel degelijk op zoek naar echte liefde en iemand die mij respecteert zoals ik ben.

Babette, 23 jaar

Geschreven door Marlies Janssens