Op een donderdagavond zat ik wat te tokkelen op mijn laptop. Ik zat mijn eerste maand in Gent op kot, en ik profiteerde van mijn vrijheid. 

Het kriebelde bij me om die avond een stapje in de wereld te zetten. Er was een vriend van me, die me geregeld meevroeg naar de Overpoort. Ik amuseerde me altijd met hem en zijn vrienden, dus ging ik haast altijd mee. Ik had in mijn korte leventje nog nooit een vriendje gehad, dus ik keek wel uit naar mooie jongens. Zijn vrienden vond ik tof, maar er was niet iemand waar ik speciaal wat voor had.

Die avond, toen we in ons favoriete danscafé stonden, geraakte ik al behoorlijk aangeschoten. Mijn vriend en een andere vriend van hem vroegen of ik geen zin had om een 'shotje' op zijn kot te zetten. Ik knikte enthousiast en ging met hen mee naar het kot van die vriend van mij. Ik was pottelam en zij bleven drinken, mij ondertussen wat alcohol aanbiedend, maar ik bedankte hen vriendelijk. Tot mijn vriend zei: 'ik ben gaan slapen' Hij klom bovenop in zijn hoogslaper.

Ik was wat misselijk en zag het op dat moment absoluut niet zitten om nog de hele weg terug naar mijn kot af te leggen. De andere vriend legde wat dekens over mij en vroeg me of ik nog wat naar tv wilde kijken. Ik haalde mijn schouders op, hij had blijkbaar niet zo door dat ik me echt belabberd voelde. Zo zaten we 20 minuten op de zetel. Hij keek me aan, vroeg of ik wilde slapen. Ik knikte. Plots, nadat de tv uit was, nam hij me vast en begon hij me te kussen. Mijn hoofd draaide nog wat, maar ik besefte het niet zo en liet hem begaan. Hij zat uiteindelijk in mijn broek, maar ook dat duurde even eer ik het besefte. Op den duur begon het me te 'vervelen' en vond ik het niet leuk en niet goed wat we aan het doen waren. Ik wilde er niet meer mee voortdoen. Ik dacht: 'geef hem zijn orgasme en hij valt in slaap'. Dat deed ik dan ook. De volgende ochtend voelde ik me niet slecht, tot ik mijn beste vriendin tegenkwam en ik aan haar heel het verhaal deed. Zij kende die jongen en ze zei dat het een player eersteklas was, en bovendien een loser die alles meteen rondbazuinde...iemand die mij niet verdiende... Ik voelde me opeens rot.

Mijn 'goede' vriend van die avond sprak me aan op Facebook en lachte me uit met wat er gebeurd was. Hij wist natuurlijk al alles. Hij vroeg of ik gekwetst was, maar ik ontkende in alle talen dat ik me er slecht bij voelde... Ik probeerde me er over te zetten, schaamde me wel dood en ik besloot om de Overpoort even te mijden. Enkele dagen later kwam ik die twee echter toch tegen. Mijn vriend zei goedendag met een kus, en ik zei tegen het losertje: 'moet je geen goeiendag tegen me zeggen?' met een grijnsje. 'You go girl', dacht ik. Hij twijfelde, gaf me een zoen op de wang en zo had ik hem toch lekker op zijn plaats gezet. Voelde al meteen een stuk beter...

Charlyne, 19 jaar

Geschreven door Seppe Struyf