De laatste tijd verlies ik bloed tijdens het vrijen en ik heb er geen flauw idee van hoe dat komt...

In onze relatie bevinden we ons nog in de beginfase, maar op seksueel vlak hebben Jef en ik al heel veel uitgeprobeerd. Zoals altijd in het begin van een relatie is de seks heerlijk opwindend en vooral héél frequent. En eh, het durft er al es heftig aan toe gaan. Jef is behoorlijk groot geschapen en soms doet het wat pijn, vooral als hij nogal diep in me zit. Hoe lekker en goed het ook allemaal voelt, de laatste weken heb ik bijna altijd bloedverlies als we vrijen.

We snapten er niks van, want ik heb totaal geen pijn tijdens het vrijen. Er zijn ook geen wondjes, en het is niet op momenten dat ik mijn maandstonden moet hebben. Wel hebben we allebei een branderig gevoel achteraf en hoewel Jef me telkens zegt dat het niet erg is, vind ik het bloederige gedoe achteraf nogal gênant. Na de zoveelste keer de lakens bevuild te hebben, besloten we dan ook samen naar de dokter te gaan. Ook Jef had irritaties aan zijn piemel en een branderig gevoel wanneer hij plaste na de seks.

De dokter stelde ons al snel op ons gemak: waarschijnlijk was het een onschuldige vaginale infectie. We hadden er allebei nog nooit van gehoord, maar geruststellend was dat het blijkbaar geen soa is. De dokter vertelde ons ook nog dat je het ofwel door een bacterie ofwel door een schimmel kan oplopen, maar dat het meestal pure pech is als je besmet bent. In geval van een schimmel, helpt het als je een paar dagen niet vrijt en je geslachtsdelen insmeert met een vaginale zalf. Als dat niet helpt, is een bacterie de oorzaak en moet je een antibioticakuur ondergaan. We kenden het allebei niet, maar gelukkig is het iets waar ik het met vriendinnen over kan hebben en zij bekenden dat ze er ook al wel eens last van hebben gehad.

Na een paar dagen waren de irritaties, jeuk, een vies geurtje, een constant plasgevoel, allemaal al weer voorbij. Ook Jef had er geen last meer van en na een weekje smeren konden we de draad van ons seksleven weer oppikken.

Hanne, 22 jaar

Geschreven door Stijn Michiels