Ik was een grote fan van die eerste grote liefde, de enige echte. De mensen rondom mij zeiden toen, en nu nog steeds, dat de keuze om onder de lakens te kruipen een eenmalige beslissing zou moeten zijn.

Toen ik 10 was kregen we op school onze eerste voorlichtingsles. Er werd ons uitgelegd hoe we zelf de keuze moesten maken of we wel of niet met iemand zouden slapen, over voorbehoedsmiddelen en over de veranderingen die in ons lichaam zouden plaatsvinden in de komende jaren. Ik was toen een grote fan van die eerste grote liefde, de enige echte. De mensen rondom mij zeiden toen, en nu nog steeds, dat de keuze om onder de lakens te kruipen een eenmalige beslissing zou moeten zijn. Ik geloofde hen, ik wou zelf ook dat het zo zou zijn.

In de loop van de jaren had ik verschillende vriendjes, de een al wat serieuzer dan de andere. Bij elk van hen bleef ik steevast bij de beslissing om geen seks te hebben voor het huwelijk. Dit heeft er natuurlijk voor gezorgd dat er enkelen nogal snel afhaakten. In deze tijden nog steeds vasthouden aan mijn maagdelijkheid, absurd vonden ze het.

Veertien jaar later, op mijn vierentwintigste, was het zover. Ik had iemand gevonden die net als ik wou wachten tot het huwelijk. Ik had hem leren kennen tijdens mijn eerste week aan de universiteit. Hij was zeer mooi, gespierd, charmant en toch verlegen. We werkten samen aan een project en algauw begonnen we samen uit te gaan, te flirten en uiteindelijk vertelde hij me dat hij een relatie wel zag zitten. Hij vertelde dat hij eerst wou trouwen vooraleer we onder de lakens gingen duiken Two peas in a pod natuurlijk.

We waren vier jaar samen voor we gingen trouwen. Gelachen, gereisd, geweend, gevochten; alles erop en eraan. Maar de liefde, die kon nooit op. We trouwden in mei, een prachtig feest, veel vrienden en familie; vreugde alom, tot we dan uit de kleren gingen 's avonds… Ik heb al veel onaangename ervaringen gehad, al veel keren teleurgesteld geweest, maar nooit gedacht dat ik na zoveel jaar zo weinig met en voor iemand zou voelen. De eerste keer was het enkel pijn, wat normaal is voor een eerste keer. Nadien ging het niet veel beter, ik vond het eigenlijk maar niks. Na zes maanden kon ik het niet meer aan, heel mijn leven wachten om er dan niks leuks bij te ervaren. Niets voor mij. Ik sprak erover met hem en uiteindelijk zijn we uit elkaar gegaan.

Nu, bijna 18 maanden na mijn echtscheiding ben ik blij. Gisteren heb ik niet thuis geslapen maar bij Bram. Hij is al de zevende deze maand. Ik krijg er niet genoeg van om dag na dag op zoek te gaan naar een leuke jongen die bereid is om alles met mij in bed te doen. Ik veronderstel dat ik ook naar die andere mensen had moeten luisteren die vertelden over de juiste keuze op alle vlakken.

Tatjana, 24 jaar

Geschreven door Simon Herteleer