Het WK en de Rode Duivels brengen mij puur genot. Niet rechtstreeks uiteraard, maar de voetbalgekte is goed voor mijn seksleven.

Het spel dat men doorgaans omschrijft als voetbal heeft mij nooit bijzonder kunnen boeien. Ik vind het wel aangenaam om naar te kijken in groep, maar alleen zap ik meestal na enkele minuten weg. Vooral de sfeer die een door een groep heengaat tijdens een voetbalwedstrijd kan mij wel bekoren. De intense spanning die zich opbouwt in mensen met de hoop dat een doelpunt verlossing met zich meebrengt.

Het vuur was aan het uitdoven in mijn relatie, maar door het WK is het nu helemaal terug. De spanning heeft een bijzondere uitwerking op mijn vriend Max, na een wedstrijd heeft hij altijd zin in mij (ongeacht de afloop). We zijn al drie jaar samen, lang genoeg om die stelling te kunnen onderbouwen met voldoende argumenten. Ik kan me niet herinneren dat we na het kijken van een wedstrijd ooit zomaar zijn gaan slapen zonder funny stuff onder de lakens.

De laatste maanden is het aantal intieme momenten drastisch gedaald, zoniet volledig gekelderd. We hebben beide een drukke periode achter de rug. Mijn vriend is enkele jaren ouder en werkt ondertussen. Ik heb er lang verschillende redenen voor gezocht, hij komt vaak thuis als ik al lig te slapen, of omgekeerd hij gaat vroeg slapen terwijl ik op stap ga. Maar de naakte waarheid (jammer genoeg enkel figuurlijk) is gewoon dat hij er minder zin in leek te hebben.

Ik moest rekenen op zeldzame dagen waarop we beide tijd hadden of wanneer er een voetbalmatch op tv was. Sinds vorige maand is dat helemaal veranderd en daar heeft het WK-voetbal een belangrijke rol in gespeeld. Zo veel spanning moest een uitweg vinden, en die vonden we in het intiem bestasten van elkaar. Plots was het terug zoals toen we nog maar juist een koppel waren.

Het WK is ondertussen voorbij maar die intense periode heeft een blijvend effect gehad, Max heeft mij herontdekt. Ik hoef nu niet meer te wachten op een voetbalwedstrijd om aandacht te krijgen van mijn lief. Maar goed ook, het seizoen zit er namelijk op, dat zou anders een eenzame zomer geweest zijn!

Lore, 20 jaar

Geschreven door David Eeckhout