Delfine, 22 jaar - "Ik heb jarenlang de pil genomen. Maar op een gegeven moment voelde ik mij vaak emotioneel zonder dat daar een reden voor was. Toen dat bleef aanslepen, ben ik bij mijn huisarts langsgegaan. Ik vroeg haar of ze mij van mijn emotionele buien kon afhelpen. Mijn huisarts raadde me toen aan om over te schakelen op de vaginale ring. Intussen ben ik daar al een tweetal jaar heel tevreden over.

Op dit moment heb ik nog geen plannen om aan kinderen te beginnen. En ik denk dat dit in de nabije toekomst wel nog even zo zal blijven. Ik wou wel altijd graag jong mama worden, maar zoiets kan je natuurlijk niet voorspellen of forceren. Of ik omwille van mijn kinderwens voor de vaginale ring koos, in plaats van voor een spiraaltje? Nee,het spiraaltje kan je ook gemakkelijk laten verwijderen. En nadien kan je onmiddellijk zwanger worden. Dus eventuele kinderplannen in de toekomst zouden me niet tegenhouden om een spiraal te gebruiken.

Ik wou altijd al graag jong mama worden, maar zoiets kan je natuurlijk niet forceren.

Waarom dan geen spiraaltje? Wel, simpelweg omdat het spiraal tijdens mijn doktersbezoek niet ter sprake kwam. Anders zou ik dat zeker ook overwogen hebben. Enkele van mijn vriendinnen hebben er één. Sommigen hebben er positieve ervaringen mee. Anderen dan weer niet. Op deze moment zie ik niet in waarom ik opnieuw zou overschakelen naar een ander anticonceptiemiddel. Ik ben heel tevreden met de vaginale ring. Het is enorm handig en ik voel me emotioneel opnieuw veel stabieler."