Ik ben een meisje van 16 en ik heb een vriend die 15 is. Ja, je zal wel denken: “het meisje is ouder dan de jongen?” 

Ik hou gewoon van hem dus de leeftijd boeit me helemaal niet. Mijn probleem is dus: ik wil heel graag met hem naar bed maar ik schaam me voor een aantal dingen. Ik schaam me voor m’n buik. Die is niet strak, eerder opgezwollen en te dik. Mijn vriend zegt altijd  dat ik niet dik ben maar ik geloof het gewoon niet.

Ik schaam me ervoor dat ik ga kreunen of voor m’n gezichtsuitdrukking. Of misschien ga ik wel bloeden de eerste keer, dat lijkt me allemaal zo akelig! Maar ja ik hou van mijn vriend dus moet ik er ook op leren vertrouwen dat het een fijne ervaring kan worden. Anders gebeurt er nooit wat. Gelukkig kan ik alles aan hem vertellen.

Nog een probleem: ik wil niet alleen met een condoom seks hebben. Ik ben bang dat hij scheurt of zoiets en dan ben ik dadelijk zwanger denk ik. Mijn ouders blijven erin dan... Dus ik wil eigenlijk aan de pil maar ik durf het niet te vragen aan m'n moeder. Ze zal me te jong vinden. Ik weet wel dat ik ook zelf gewoon bij een arts terecht kan, maar momenteel schrikt me dat nog wat af.

Dominique, 16 jaar