Als ik de laatste tijd op café ga met mijn vrienden, merk ik dat het al snel over de toekomst gaat. En dan zit ik daar, als 24-jarige, single te wezen op mijn barkruk.

"Wanneer gaan jullie samenwonen?" "Wanneer komt het eerste kindje er?" "Heb je het al gehoord, Sam en Stefanie gaan trouwen?" En zo gaan ze maar door.

Waarom kom ik niet iemand tegen waarmee het klikt? Waarmee ik kan gaan samenwonen, een kind mee maken, iemand die mij ten huwelijk vraagt? Oké dit gaat misschien allemaal een beetje heel snel. Maar wanneer, vertel het me alsjeblieft, wanneer komt mijn prins op het witte paard voorbij?

Of waar? Waar vind je zo van die prinsen op het witte paard? Nu ja, een prins op een wit paard. Hij hoeft geen paard te hebben en een echte prins moet hij eigenlijk ook niet zijn. Een man hoeft voor mij helemaal niet perfect te zijn. Six-packs, perfect getrimde baarden en gladde velletjes zijn niet zo mijn ding. Een man mag van mij karakter hebben. Je mag zien aan hem dat hij ten volle van het leven geniet.

Ik ben dus helemaal niet kieskeurig, écht niet. Maar toch vind ik hém niet.

Lize, 24 jaar

Geschreven door Lies van der Wouden