Mijn vriendin en ik zijn nu al 4 jaar samen maar de laatste tijd zit er minder passie in onze relatie. Ik weet niet hoe het komt, maar als mijn vriendin niet meer met me verder wilt, wou ik dat ze dat gewoon zou zeggen.

In plaats daarvan komt ze af met de meest originele smoesjes. Dat ze eens geen goesting heeft, dat snap ik en respecteer ik, want ik wil zeker geen man zijn die z’n handen niet kan thuishouden en zo een slechte reputatie krijgt. Maar dat is nu niet het geval.

Het begon vorige winter, op skiverlof toen ze ineens zei dat ze niet meer graag met me naar bed wou als de zon niet scheen. Ze beweert namelijk dat ze alleen goesting heeft bij zonnig zomerweer. Toen het zomer was dacht ik dus dat ik de tijd van m’n leven zou hebben, aangezien het enkele dagen wel héél warm was. Niets was minder waar! Het was namelijk té warm en té plakkerig, zei ze. Weer heb ik gewacht, tot afgelopen zomer, toen deed ze nog steeds moeilijk.

Het gaat me niet om de seks, maar om de manier waarop ze me afwijst. Ze mag gewoon wel zeggen dat ze wilt wachten, want wachten ben ik toch al aan het doen en zou ik ook nog langer doen, zolang ze maar wilt! Een paar weken geleden was het heel warm en toen stuurde ik haar een opwindend smsje, zoals ik vroeger altijd deed. Maar ik kreeg geen reactie. Ik leerde al leven zonder seks maar vorige week wou ze me zelfs niet meer kussen.. terwijl de zon wél scheen! Haar theorie dat zon gelijk is aan zin is dus dikke ONZIN!!

Als ze het zo erg vindt om haar eigen vriendje te kussen, waarom dumpt ze me dan niet gewoon, dan zou ze me al minder kwetsen. Maar ik wil het nog niet opgeven, dus ik hoop dat wat ze ook heeft dat het snel overgaat, maar dat hoop ik nu al wel een tijdje. Misschien moet ik open kaart spelen en haar vertellen wat ik denk, en dan zien hoe ze reageert. Ik denk dat ik na 2,5 jaar wachten toch wel wat eerlijkheid verdien.

Lucas, 23 jaar

Geschreven door Seppe Struyf