Schaamte, dat is de emotie die in mij opkwam toen de winkelbediende door de microfoon een collega opriep om in stock te gaan kijken of er nog een zwangerschapstest was.

“Marijke voor stock, een zwangerschapstest alstublieft,” klonk het door de winkel. De rij achter mij werd ongeduldig en ik voelde me bekeken. Maar ik ging niet toegeven, dat ik rood werd lachte ik weg. En dat ik ongerust was, vertelde ik gewoon aan niemand. Zo was ik dan wel, beheerst en verantwoordelijk. Vroeger toch. Of nog steeds, aangezien ik nu mijn verantwoordelijkheid nam door naar de winkel te gaan en überhaupt een zwangerschapstest te kopen..

Eens terug op mijn kot gekomen veranderde de situatie echter. Mijn vriend en ik zitten samen op kot, en dus was de kans groot dat hij de test zou zien. Toch wou ik hem geen onnodige stress bezorgen en daarom besloot ik dat ik een les zou skippen. De ochtend verliep normaal en na mijn ontbijt besloot ik dat het moment gekomen was om de waarheid te weten. Er zaten er twee in het pakje, en dus had ik er alle vertrouwen in. Er was 99% kans op zekerheid of de uitslag van de test zou kloppen wat ik heel ironisch vond aangezien dat ook het percentage is wat op mijn pil staat en zegt dat je net niet zwanger kan worden. Uiteindelijk wist ik ook dat er met zo’n test altijd iets fout kan gaan en dat is dus ook de reden waarom ik nu een afspraak heb gemaakt bij de dokter, want ze waren beiden positief!

Sofie, 19 jaar

Geschreven door Sara Mae