Versieren of verleiden is gericht op een einddoel, terwijl dat flirten vrijblijvend is. Het is vooral belangrijk om interesse te tonen in de ander. Verleiden start vaak met oogcontact.

Wat is het verschil tussen flirten en versieren?

Bij flirten toon je op verschillende manieren dat je iemand interessant of aantrekkelijk vindt. Maar je hebt niet de bedoeling om echt iets te beginnen met die persoon. Op die manier wil je nagaan of die andere persoon jou ook aantrekkelijk vindt. 

Sommige mensen zijn zo charmant dat het lijkt alsof ze de hele tijd aan het flirten zijn. 

Bij versieren ga je wat verder en wil je wel iets beginnen met de ander. Je wil graag een afspraakje, een kus, misschien wel een relatie. 

Wat is playing hard to get?

‘Playing hard to get’ betekent ‘doen alsof je moeilijk te krijgen bent’.  Als iemand je probeert te versieren, doe je alsof je niet geïnteresseerd bent. Je wil zo aantrekkelijker overkomen. Of je wil zien wat die andere persoon allemaal voor jou wil doen. 

Dat betekent ook dat die andere persoon niet weet wat je werkelijk wil. Ben je wel geïnteresseerd of niet? Misschien denkt de ander dat je wel geïnteresseerd bent, maar dat niet wil tonen. Die persoon zal dan verder aandringen en misschien over je grenzen gaan.