Fantasieën vertellen wat je opwindt. Je kan deze delen met je lief maar het hoeft niet.

Erotische fantasieën delen?

Je beslist zelf wat je doet met jouw fantasie. Je kan er voor kiezen om je fantasie enkel in je hoofd te laten bestaan. Als je deze deelt met je lief, weet je immers niet hoe deze erop zal reageren. Je neemt een risico, en het kan zijn dat deze jouw fantasie niet begrijpt. Beleef je een fantasie in het echte leven, dan kan die bovendien tegenvallen. Om die redenen beslissen mensen soms om hun fantasieën voor henzelf te houden.

Redenen om over je fantasie te praten

  • praten over je fantasie is op zich opwindend
  • door te weten waarover jij fantaseert, leert de ander jou seksueel beter kennen
  • fantasieën delen vergroot de spanningintimiteit en samenhorigheid in een relatie
  • je kan je fantasieën naspelen met de ander

Hoe vertellen over je fantasie

Wacht tot jullie allebei ontspannen en intiem samenzitten en vertel de ander dan dat je de vorige nacht een sexy droom hebt gehad. Kijk hoe hij of zij reageert. Als dat positief is, biecht je op dat het eigenlijk al lang een geheime fantasie is en vraag je naar die van hem of haar. Andere mogelijkheid: ieder van jullie schrijft enkele favoriete fantasieën neer op briefjes die je met mekaar deelt.

Fantasie en scenario

Indien je lief positief reageerde op jouw fantasie, is het een mogelijkheid om deze ook in het echt uit te proberen. Ziet de ander je fantasie absoluut niet zitten, dan is dat zo. Dring dan ook niet aan.

Hebben jullie hier beiden zin in, kies dan een scenario dat jullie aanspreekt en werk het samen op voorhand uit: wat je zal dragen, hoe je wil dat je lief reageert en omgekeerd, wat wel en niet kan. Gebruik dan je fantasie om er een paar kleine verrassingen aan toe te voegen.