Bij vingeren stimuleer je de clitoris en/of vagina met je handen. Er bestaan heel wat technieken. Zoek uit wat bij je partner werkt. Elke persoon is anders. Veel hangt ook af van hoe iemand masturbeert.

Hoe moet je vingeren?

Voorbereiding op vingeren

Zorg ervoor dat je vinger voldoende nat is. Gebruik hiervoor een beetje speeksel of glijmiddel. Zorg er ook voor dat je nagels geen scherpe randen hebben.

Gevoelige plekjes bij het vingeren

De clitoris is het gevoeligste lichaamsdeel voor stimulatie. Ga toch niet meteen op zoek naar de clitoris. Richt je aandacht op de plekjes in de omgeving en begin zachtjes te experimenteren.

Als je partner wat meer opgewonden is, kan ze het leuk vinden dat jij de clitoris stimuleert. Kijk hoe ze reageert: sommige vrouwen verkiezen één of meerdere vingers in de vagina en extra stimulatie aan de g-plek.

Vingertechnieken

Er zijn verschillende manier om te vingeren.

G-plek-vingertechniek

G-plek vingertechniek

De g-plek is makkelijker te vinden als de vrouw haar knieën omhoog brengt. Breng je wijs-en middelvinger in de vagina. 3 tot 5 centimeter na de ingang maak je een ‘kom eens hier’-beweging, in de richting van de voorkant van het lichaam. Daar kan je een sponzig, geribbeld plekje voelen.

Druk hier met je beide vingers zachter en harder op. Vrouwen krijgen soms het gevoel dat ze moeten plassen als ze hier gestimuleerd worden. Door snelle heen- en weerbewegingen te maken kan er soms vrouwelijke ejaculatie optreden.

Twist and shout-vingertechniek

Twist and shout vingertechniek

Bij deze vingertechniek wordt vooral de clitoris gestimuleerd. Je hoeft bij deze techniek enkel je duim en wijsvinger te gebruiken.

Laat je duim aan de ene kant en wijsvinger aan de andere kant van de vagina glijden. Als je bovenaan bent druk je beide vingers tegen elkaar boven het voorhuidje van de clitoris. Ga langzaam terug naar beneden en herhaal de techniek.

Klok-vingertechniek

Klok vingertechniek

Bij deze vingertechniek moet je je voorstellen dat de vagina een klok is, te beginnen bij de clitoris en te eindigen bij de anus. De clitoris is 12 uur, de anus 6 uur. Je stimuleert per ingebeeld uur een ander plekje van de vagina.

Door te schommelen met je arm en hand en de druk af te wisselen wordt bijna de hele vagina van je partner gestimuleerd.

Laat je linkerhandpalm rusten op haar buik.

Klok vingertechniek met duim in vagina

Bij 12 uur (de clitoris) breng je de rechterduim in de vagina tot je met het topje van je vinger tegen de onderkant van het schaambeen drukt.

Schommel een aantal seconden met je arm en hand heen en weer.

Verschuif dan je duim naar 1 uur enzovoort tot je aan 7 uur komt. Verwissel je duim met je wijsvinger en vervolg het schommelen tot je opnieuw bij 12 uur (de clitoris) bent.

V-vingertechniek

V-vingertechniek

Je gebruikt drie vingers bij deze techniek.

Leg je hand op haar vagina. Duw met je wijs- en middelvinger van je linkerhand de binnenste schaamlippen uit elkaar, je vingers vormen een v-vorm. Met de middelvinger van je rechterhand kan je de binnenzijde strelen. Je kan op- en neergaande glijbewegingen met het topje van je rechtermiddelvinger maken of haar penetreren met je vingers.

 

Draaien en pompen-vingertechniek

Draaien en mpompen vingertechniek

Voor ‘draaien en pompen’ heb je slechts één hand nodig en focus je op de vaginale opening als stimulatie.

Breng een vinger in de vaginale opening en maak zachte draaiende en pompende bewegingen met je vinger.

 

 

Twee vingers-vingertechniek

Twee vingers vingertechniek

Met deze vingertechniek stimuleer je zowel de binnenste schaamlippen als de clitoris.

Plaats je duim en wijsvinger vlak boven de clitoris, op de binnenste schaamlippen. Maak draaiende bewegingen terwijl je naar beneden gaat. De clitoris zit tussen je vingers, dus als je partner het wil kan je er rustig in knijpen. Werk langzaam naar beneden toe. Je kan het gebied aan de top van de vulva, boven de clitoris en de binnenste schaamlippen prikkelen.

Anaal vingeren

Sommige vrouwen (en mannen) houden van stimulatie van de anus. Je kan dus ook de anus van je partner stimuleren met je vingers.

Hoe moet je anaal vingeren?

Hoe stimuleer je de clitoris?

Wil je de clitoris stimuleren, dan geef je best aandacht aan de zone rondom de 'glans'. Je kan dat doen door er met je vingers of penis tegenaan te wrijven, of door te likken.

De clitoris = meer dan het knopje

Het kleine knopje (de glans) bovenaan tussen de binnenste schaamlippen vormt eigenlijk maar slechts 10% van de clitoris in zijn geheel. De meeste mensen weten niet dat 90% van de clitoris onderaan en rondom dat 'bobbeltje' zit, en onder de buitenste schaamlippen. Het is dus belangrijk om je niet enkel op het knopje te concentreren.

Het stimuleren van de clitoris

De clitoris kan je op verschillende manieren stimuleren. Het is altijd een beetje uitzoeken wat het fijnst aanvoelt. Vraag je partner wat zij lekker vindt, wat haar opwindt, hoe zij masturbeert. Als zij weet hoe zij het makkelijkst klaarkomt door te masturberen kan ze je vast aanwijzingen geven.

  • Je kan de clitoris likken, dat heet beffen.
  • Je kan cirkelende of wrijvende bewegingen rondom de clitoris maken.
  • Je kan je vingers natmaken of niet.
  • Je kan zachtjes strelen, druk uitoefenen, of kleine klopjes geven.
  • Je kan met verschillende vingers tegelijk de hele lengte van de buitenste schaamlippen masseren.
  • Je kan tegelijkertijd één of twee vingers in de vagina inbrengen.

Veelgestelde vragen

Kan je een soa of hiv krijgen bij het vingeren?

Nee, normaal gezien niet.

Als je een wondje aan je hand hebt, is er wel een klein risico op soa’s of hiv. Je moet ook oppassen wanneer je eerst de ander vingert en dan je eigen penis of vagina aanraakt.

 

Kan een vrouw zwanger worden als je haar vingert met sperma op je vingers?

Ja, dat kan.

Zolang het sperma vochtig is, kunnen er levende cellen in zitten. Er bestaat een kans dat je partner zwanger wordt als je haar vingert met voorvocht of sperma aan je vingers.