Het is niet steeds gemakkelijk. Er zijn speciale sites. Verder kan je op school, in de vrije tijd, op vakantie...iemand ontmoeten.

  • Vaak is het moeilijker om een lief te vinden als je een handicap hebt, omdat je “netwerk” kleiner is. Als je in een voorziening leeft, kan het zijn dat je minder in contact komt met mensen. Om een lief te vinden, moet je daarom soms extra moeite doen. Ook als je ouders heel erg beschermend zijn, is het minder evident om nieuwe mensen te leren kennen.
  • Nogal wat mensen met een handicap dromen van een relatie met iemand zonder handicap. Dat is zeker mogelijk maar niet iedereen vindt een lief zonder handicap. Het kan ook heel fijn zijn om een relatie te hebben met iemand die net als jij leeft met een handicap.
  • Een lief kan je net als iedereen vinden op school of in je dagelijkse context. Of door aan te sluiten bij hobby- en sportclubs, een jeugdbeweging of een vakantie. Ook via internet kan je een lief zoeken. www.dottie.be is een sociale netwerksite voor mensen met een beperking en kan je in contact brengen met nieuwe mensen.