In principe kan je overal een nieuw lief leren kennen. De versierplekken bij uitstek zijn het uitgaansleven en internet.

In levende lijve

Er zijn ontmoetingsplaatsen waar je expliciet moet zijn als je toenadering wil (cafés, fuiven, discotheken, feestjes, festivals), situaties waar het contact en de toenadering wat informeler verloopt (sportclubs, de vriendenkring, in het verenigingsleven) en nog andere plaatsen waar de contacten vanzelfsprekend verlopen (op school, op het werk).

Internet

Naast de fysieke ontmoetingsplaatsen is het internet een belangrijk kanaal om met anderen in contact te komen. Je kan iemand leren kennen bij het chatten, via profielsites zoals Facebook of Instagram, of via specifieke datingsites. In het uitgaansleven, en ook binnen bepaalde internetruimtes, is het contact minder vrijblijvend en ligt de nadruk meer op ‘versieren’ dan op andere plekken zoals bijvoorbeeld op school.

Verander van omgeving

Als je iemand nieuw wil leren kennen, is het goed om uit je vertrouwde omgeving te treden. Ga uit op een plek waar je nog niet bent geweest, sluit je aan bij een vereniging, of volg lessen voor een pas ontdekte hobby. Ook op reis leer je mensen kennen. Veel jongeren leren ook iemand kennen via-via. Een vriend(in)-van-een-vriend-van-nog-een-vriend…Voordeel is dat je de ander spontaan leert kennen doordat de gemeenschappelijke vriend jullie aan mekaar voorstelt. Het hoeft daarom niet meteen om versieren te gaan.