De g-plek bevindt zich in de voorwand van de vagina, ongeveer 3 tot 5 cm boven de ingang, in het midden. Niet iedereen ervaart het bestaan van een g-plek.

Kom eens hier-gebaar

Wetenschappers zijn er nog niet helemaal over uit of de g-plek nu werkelijk bestaat, en of iedere vrouw er één zou hebben. Volgens heel wat seksuologen is het gewoon de achterkant van het clitorisorgaan. Je kan deze plek voelen als je je vinger in de vagina brengt, met de handpalm naar de buik (maak het 'kom eens hier'-gebaar), op ongeveer 3 tot 5 centimeter vanaf de ingang. De vrouw ligt hierbij best op de rug, de benen wat gebogen.

De g-plek stimuleren

De g-plek voelt een beetje ribbelig en sponzig aan en is gevoelig voor druk, minder dan voor wrijving. Belangrijk hierbij is dat de vrouw al erg opgewonden moet zijn (en de vaginawand daardoor wat gezwollen). Door snelle, behoorlijk stevige bewegingen uit te voeren met een dildo, vibrator of vingers (de g-plek-vingertechniek) of bij seks in bepaalde standjes, kunnen sommige vrouwen klaarkomen, waarbij ze veel vocht verliezen.

Andere gevoelige plekjes

Je hebt geen g-plek nodig om leuke en plezierige seks te hebben. Het is maar één plekje op je hele lijf dat goed voelt bij aanraking. Maar vrouwen hebben nog heel wat andere gevoelige plekjes. Ga zelf of samen met je lief daar naar op zoek.