Een orgasme faken betekent dat je doet alsof je klaarkomt. Dit komt vrij vaak voor, in hoofdzake bij vrouwen. 

Vrouwen komen namelijk moeilijker tot een orgasme dan mannen én kunnen makkelijker doen alsof. Mannen kunnen niet zomaar faken, omdat ze normaalgezien ejaculeren als ze klaarkomen.

Redenen om te faken

Mensen faken vaak omdat ze moeilijk een orgasme krijgen en dat niet willen laten zien. Mannen faken soms om ejaculatieproblemen te verdoezelen. Een andere reden om een orgasme te faken is om je bedpartner tevreden te stellen. Deze denkt dan dat hij je een orgasme bezorgde, en vat dit soms op als een compliment. Daarnaast faken mensen omdat ze geen zin hebben om nog lang te vrijen en ze weten dat een orgasme de vrijpartij zal verkorten.

Orgasme faken als slecht idee

De meeste vrouwen hebben wel al een keertje gefaket. Maar het mag zeker geen gewoonte worden. Doen alsof je klaarkomt heeft eigenlijk geen nut. Vaak wordt er gefaket om elkaars gevoelens niet te kwetsen of omdat het moeilijk is te zeggen dat het niet goed (genoeg) voelde. Maar eigenlijk neem je door te faken de kans weg om aan te geven wat je leuk vindt en wat je nodig hebt. Meer nog, door te faken zet je de ander op een dwaalspoor want je houdt hem voor dat wat hij deed zo opwindend was dat je er van klaarkwam. Zo zal de ander misschien nooit weten wat werkt voor jou.

Orgasme vraagt tijd

Als de ander bovendien merkt dat je faket, kan er een gênante situatie ontstaan voor jullie beiden. Het is normaal dat je even moeten uitzoeken waar de ander van geniet. Dit is zowel bij het begin van een relatie als wanneer je een one-nightstand hebt. Aangeven wat je opwindend vindt, erover praten en experimenteren is dan een betere oplossing dan faken.

Veel vrouwen geven bovendien aan dat ze niet perse bij elke vrijpartij hoeven klaar te komen. Ze kunnen best van seks genieten zonder een orgasme te beleven.