Als je als vrouw seksueel opgewonden raakt, treden er allerlei veranderingen op in de omgeving van de geslachtsorganen. De vagina wordt vochtig, binnenste en buitenste schaamlippen zwellen ook op.

Vagina wordt ruimer bij opwinding

Maar ook inwendig reageert je lichaam. Het achterste deel van de vagina wordt langer ('tenting') en bij sommige vrouwen kan de baarmoeder zich op dat moment wat oprichten. Hierdoor ontstaat er als het ware een ruimte die zich kan vullen met lucht.

Vaginale scheet = lucht

Vaginale scheten worden dan veroorzaakt doordat er tijdens het neuken of mastuberen lucht in de vagina wordt 'gepompt', als gevolg van de heen en weer gaande beweging van de penisdildo of vibrator. Een lichte druk van de bekkenbodemspieren zorgt ervoor dat deze lucht hierop snel weer het lichaam verlaat.

Het gaat dus gewoon om een ontsnapping van lucht die in tegenstelling tot een gewone scheet geurloos is. Het komt vaak voor en je hoeft je er helemaal niet voor te schamen.

Op z'n hondjes = meer kans op vaginale scheten

Bij het hondjes-standje, en de variaties erop, wordt er gemakkelijker lucht in en uit de vagina 'gepompt'. Wil je de luchtontsnappingen hierbij wat verminderen, dan komen volgende tips van pas:

  1. De vrouw kan haar bovenlijf wat hoger of lager houden, waardoor de penis in een andere hoek de vagina binnenkomt.
     
  2. Trek de penis bij de in- en uitgaande beweging minder ver terug. Vervang diepe en lange stoten door korte stoten.
     
  3. Doe het in een ander standje.
     
  4. Smeer vooraf wat extra glijmiddel op waterbasis op de penis of aan de ingang van de vagina.