Deep-throaten is een pijptechniek waarbij je de penis in erectie diep in de keel neemt. Niet iedereen is hiertoe in staat omdat je de kokhalsreflex of braakneiging als de keel of huig geraakt wordt, moet kunnen onderdrukken.

Verschil tussen pijpen en deep throaten

Het verschil met 'gewoon pijpen' is dat de actieve rol niet bij de persoon die pijpt, maar bij degene die gepijpt wordt, ligt. Die brengt zijn penis tot diep in de keel van de ander, tot aan de huig in, en maakt zelf stotende bewegingen. De snelheid en de diepte van het pijpen wordt dus volledig bepaald door de 'ontvanger' van het pijpen.

Waarom begin ik te kokhalzen bij deep throat?

Wanneer de penis de achterzijde van je tong raakt, kan je een kokhalsgevoel krijgen. Dit is een beschermingsreflex van je lichaam, net zoals hoesten. Als er een vreemd voorwerp in de buurt van je luchtpijp komt, beschermt je lichaam je tegen verstikking. Dit mechanisme heet 'kokhalzen'.

Hoe kan ik deep throat uitproberen?

Ben je nieuwsgierig naar deep throat, dan is het belangrijk dat je met je partner afstemt en deze voldoende vertrouwt om eraan te beginnen. Hij moet namelijk stoppen of verminderen wanneer jij het aangeeft. Niet iedereen houdt van deep throat en daarom moet je het ook alleen doen als je er zelf zin in hebt.

  • Oefen thuis eerst zelf met een dildo. Voel je hierbij een kokhalsreflex opkomen, dan kan het helpen om een slikbeweging te maken.
  • Bouw op en kies daarbij zelf hoe diep je de penis in de mond neemt. Begin met gewoon pijpen en ga steeds wat dieper. Houd in het begin zelf de controle en geef het pas over aan de ander als je denkt dat het kan.
  • Een ideale 'hoek' tussen penis en keel verkrijg je door je hoofd over de rand van je bed of tafel te leggen, dus lager dan de rest van je lichaam. Zo is het gemakkelijker om de penis diep in te brengen.
  • Concentreer je op je ademhaling. Blijf rustig ademen door je neus.
  • Als de penis en je keel goed nat zijn (door speeksel, voorvocht, glijmiddel), treedt de kokhalsreflex minder snel op.

Vanwaar komt de naam ‘deep throat’?

Deze benaming is afkomstig uit een bekende pornofilm uit 1972. Je kon de film, in tegenstelling tot vandaag, gewoon in de cinemazalen gaan bekijken. Het plot van het verhaal is een puur verzinsel, namelijk dat de clitoris van de hoofdrolspeelster in haar keel ligt. Ze kan dus enkel klaarkomen als ze een man tot in haar keel pijpt.