Een loverboy is een, op het eerste zicht vaak verleidelijke kerel, die meisjes in de prostitutie wil krijgen. Hij haalt hier financiële winst uit.

Een loverboy is eigenlijk een mensenhandelaar, die zich charmant voordoet en het vertrouwen van de meisjes waar hij mee omgaat, misbruikt. Hij wordt daarom ook wel 'tienerpooier' genoemd.

Hij gaat actief op zoek naar meisjes aan schoolpoorten, op café, in het station, op straat...Loverboys zijn ook actief via het internet. Ze zoeken dan gewoon contact via Instagram of Facebook.

Een loverboy zal in de eerste plaats meestal met een meisje een relatie aangaan. Hij geeft veel complimentjes en aandacht, soms cadeaus. Zo wint hij haar vertrouwen.

Dan komen er vragen zoals 'wil je geld verdienen?' of doet hij alsof hij schulden heeft en het meisje hem kan helpen om die schulden af te lossen. Namelijk...door seks te hebben met andere jongens/mannen. Het kan ook gaan over prostitutie via de webcam. Hij kan het meisje ook overtuigen om drugs te smokkelen, of leningen of auto's op haar naam te zetten.

Uiteindelijk probeert een loverboy het meisje onder druk te zetten, en als ze niet meewerkt, zal hij haar bedreigen, manipuleren, chanteren of zelfs geweld gebruiken.

Meer info: www.stoptienerpooiers.be