Als je een penispomp gebruikt, stroomt er extra bloed naar je penis waardoor een erectie ontstaat, of de al bestaande erectie wordt verhevigd.

penispomp

Een penispomp is een plastic buis die vacuüm wordt gezogen met behulp van een handpompje. Zo stroomt er extra bloed naar de penis, waardoor deze opzwelt.

Na het gebruiken van een penispomp wordt er vaak een cockring aangebracht om te voorkomen dat het bloed terugstroomt en de penis dus opnieuw slap zou worden.

Penispomp: effect

Een vacuümpomp wordt vooral gebruikt om de volgende drie redenen:

  • om een erectie te doen ontstaan
  • om de al bestaande erectie te verhevigen
  • omwille van het zuigende, trekkende gevoel

Een penispomp heeft géén effect op de lengte van de penis. De penispomp zal de penis niet vergroten.

Voor mannen met erectieproblemen kan een penispomp wel helpen. Evengoed kan je een penispomp gebruiken om te oefenen om een erectie langer vol te houden.

Wees altijd voorzichtig en gebruik hem niet te lang. Zeker als je penis opzwelt en begint te irriteren stop je best meteen met deze techniek.

Penispomp gebruiken

  • Knip allereerst je schaamhaar kort of af. Bij veel schaamhaar kan de penispomp niet volledig afsluiten en daardoor ook niet goed werken.
  • Pomp de eerste keer bv. na een warme douche. Het weefsel van je penis is dan soepeler.
  • Test de pomp eerst eens uit op je hand.
  • Gebruik voldoende glijmiddel zodat je de buis makkelijk over je penis krijgt.
  • Stop de penis volledig in de koker en let er op dat de balzak buiten de koker blijft.
  • Gun je penis de tijd: pomp eerst langzaam 3 keer en herhaal dit. In het begin krijg je een vreemd en aangenaam gevoel bij het pompen, dat is normaal.
  • Las af en toe een pauze in na enkele keren pompen. Zo wordt de bloedstroom gestimuleerd en komt de opgebouwde druk in het penisweefsel los.

Is een penispomp gevaarlijk?

Een penispomp kan gevaarlijk zijn als je hem verkeerd gebruikt. Als je de penispomp te snel en te vaak probeert, wordt de bloedtoevoer naar de teelballen en penis afgeklemd. Dit kan de penis kneuzen, ‘breken’, littekens bezorgen of het weefsel misvormen.

Het is belangrijk dat je als beginner de pomp maar 2 keer per dag gebruikt en per keer maximum 15 minuten. Ook als gevorderde moet je er op letten dat je de penispomp niet langer dan 1,5 uur per dag gebruikt.

Niet elke pomp is daarbovenop even veilig. Als je een penispomp wil kopen, is het belangrijk dat je zoekt naar een pomp met hoog scorende beoordelingen.

Als je na een sessie met de penispomp blauwe plekken, irritatie of andere verkleuringen opmerkt, stop er dan onmiddellijk mee en raadpleeg een huisarts.