Het missionaris-standje is een goed standje voor de eerste keer penetratieseks. Ook het lepelen-standje en het amazone-standje zijn geschikt als je voor de eerste keer seks met penetratie hebt.

Het is normaal dat jullie de eerste keer niet voor het meest acrobatische standje gaan. Voor heteroseksuele koppels is daarom het missionaris-standje, waarbij het meisje op haar rug ligt met de benen geopend, een aanrader. De jongen komt op het meisje liggen, terwijl hij lichtjes op knieën en ellebogen steunt zodat zijn gewicht niet volledig op haar komt te liggen.

Als je voor de eerste keer anale seks hebt, kan je best het lepelen-standje doen.

Voordelen van het missionaris-standje

  • Het is fijn dat je dit standje kan combineren met kussen, knuffelen, strelen, ...
  • Het is intiem: bij dit standje kijken jullie tijdens het vrijen naar elkaar. Ook is het makkelijk in dit standje om met elkaar in contact te blijven en op elkaar af te stemmen.
  • Een ander voordeel is dat je met de hand de penis in de vagina kan brengen. Je kan meteen ook aangeven welk tempo het fijnst voor je is. 

Nadelen van het missionaris-standje

  • Het nadeel van dit standje is dat het meisje moeilijk of niet klaarkomt. Maar, daarvoor zijn dan weer andere standjes beter. De clitoris stimuleren tijdens de seks helpt voor veel vrouwen ook om klaar te komen.

Andere standjes voor de eerste keer

Standjes waarbij het meisje makkelijker klaarkomt zijn het CAT-standje, het hemelbedstandje of het amazonestandje.

Ook bij die standjes is het een beetje zoeken hoe jullie het aangenaam voor elkaar kunnen maken. Niet vergeten dat je ook nog vingers en een tong hebt om elkaar te laten genieten. Je kan ook jezelf aanraken bij het vrijen.