Het standje 69, ook wel soixante-neuf houding genoemd, is een standje waarbij de partners elkaar tegelijkertijd oraal bevredigen.

69 praktisch

Meestal ligt de ene persoon op zijn of haar rug, terwijl de andere op haar of zijn knieën boven hem of haar zit. Dat zorgt ervoor dat de ene persoon al liggend de penis of vagina van de ander kan likken, terwijl de zittende persoon zich kan bukken om de penis of vagina te likken.

Oorsprong

Dit standje wordt zo genoemd omdat je in de cijfers '6' en '9' twee personen kan herkennen: eentje met het hoofd aan de ene kant, de andere met het hoofd aan de andere kant. Zo komen de hoofden van beide personen ter hoogte van het geslachtsdeel van de partner.

Voordelen van 69

  • Beide partners worden gelijktijdig oraal bevredigd.
  • Wanneer het meisje bovenaan zit in dit standje, kan ze zelf bepalen hoe intensief haar clitoris bevredigd wordt, door haar bekken op en neer te bewegen.
  • Het meisje kan gemakkelijk het gevoelige perineum van de jongen strelen.

Nadelen van 69

  • Bij dit standje bevredig je elkaar samen, wat opwindend kan zijn, maar wat het ook moeilijker kan maken om je te concentreren op je eigen gevoel.
  • Als je nog niet veel ervaring met orale seks hebt is dit standje daarom geen aanrader. Je kunt dan beter om de beurt orale seks hebben, zodat je elkaar aanwijzingen kunt geven en volop kunt genieten.

Variaties

  • Je kan vanuit het standje 69 naar één kant rollen. Dan liggen jullie beiden op jullie zij. Soms is het een beetje zoeken om het voor beide partners aangenaam te maken.