Bij verliefdheid maken de hersenen hormonen aan waardoor je je gelukkig voelt bij een ander en hem/haar zo vaak mogelijk wil zien. Je geraakt in een verliefdheidsroes.

Hormonen

Verliefdheid uit zich in het lichaam als een complex samenspel van processen tussen hormonen en hersengebieden. De verliefdheidshormonen maken dat je lichaam en geest helemaal ondersteboven worden gezet. Het wordt wel eens omschreven als het ‘vlinders in de buik-gevoel’.

Warm gevoel

Je geraakt in een verliefdheidsroes. Je gaat de persoon op wie je verliefd bent idealiseren en verheerlijken. Sommigen zeggen ook dat ze een warm gevoel krijgen als ze de andere zien of alleen maar door aan hem/haar te denken.

Tekens

Er zijn verschillende tekens die er op kunnen wijzen dat je verliefd bent: niet meer weten wat zeggen of net alles verkeerd zeggen in de nabijheid van de ander, de andere starend aankijken, altijd denken aan die persoon, zenuwachtig worden als de persoon in je buurt is, dagdromen over jullie samen,...Verliefdheid uit zich steeds op een aantal kenmerkende manieren. Dit zijn de verliefdheidssymptomen.

Wederkerigheid

Het is super als de andere ook verliefd is op jou. Maar natuurlijk kan het best zijn dat jij verliefd bent op een bepaald persoon maar die niet hetzelfde voelt voor jou.