Dat hangt ervan af. Is er sperma of voorvocht vrijgekomen in de vagina, aars of mond? Gebruikte je het condoom in combinatie met een ander anticonceptiemiddel

Kans op zwangerschap?

Als er sperma of voorvocht is vrijgekomen in je vagina en je gebruikte geen ander anticonceptiemiddel, is er kans op zwangerschap. Ga zo snel mogelijk naar de apotheker voor de noodpil, als je een zwangerschap wil voorkomen. Denk je dat je eisprong al gepasseerd is, neem dan contact op met een arts. Die kan indien nodig een noodspiraal plaatsen. Ben je zeker dat er geen sperma of voorvocht is vrijgekomen, maak je dan geen zorgen over een ongeplande zwangerschap.

Kans op soa of hiv?

Als er sperma of voorvocht vrijkomt in je mond, vagina of aars bestaat er een kans op een hiv- of soa-infectie. Ben je 100% zeker dat je partner geen hiv of soa heeft, dan is er niks aan de hand. Ga bij twijfel over de hiv- en soa-status van je partner 4 weken na het risicocontact naar de arts voor een soa-test. Ben je een man en heb je seks gehad met een man? Dan kan je een PEP-kuur overwegen.