Een fantasie is iets dat je je inbeeldt omdat je het prettig of opwindend vindt. Een fantasie wil je niet noodzakelijk in de praktijk brengen.

Seksuele fantasie en realiteit

Het lijkt logisch dat je enkel fantaseert over dingen die je ook in het echte leven zou willen. Maar zo simpel is het niet. Soms kan het opwindend zijn om te fantaseren over iets dat je niet wil beleven. Het fijne is dat je in een fantasie alles onder controle hebt. Je hoeft je dus niet te schamen als je een onrealistische fantasie hebt. Fantasieën zijn vaak opwindend net omdat ze fantasie zijn. Wanneer je ze uitvoert, blijken ze soms toch niet zo geweldig te zijn.

Mannen en seksuele fantasieën

Populaire seksuele fantasieën bij mannen zijn trioseks, seks in het openbaar en voyeuristische of exhibitionistische fantasieën (waarbij je zelf toeschouwer bent of net bekeken wordt). Andere zijn seks met een oudere (ervaren) vrouw, gedomineerd worden en seks met een onbekende.

Vrouwen en seksuele fantasieën

Vaak voorkomende seksuele fantasieën bij vrouwen zijn verkrachtingsfantasieën, gedomineerd worden en seks met een onbekende. Maar ook dominant zijn, seks met een vrouw of een triootje (met een extra man of extra vrouw) zijn populair. Andere fantasieën zijn bekeken worden terwijl dat je seks hebt en romantische fantasieën.