Naast het uitblijven van maandstonden en een positieve zwangerschapstest kunnen ook een verhoogde lichaamstemperatuur, misselijkheid of vermoeidheid aanwijzingen zijn.

Mogelijke symptomen zijn:

De basale temperatuur is verhoogd

Als de vrouw gedurende enkele weken elke ochtend voor het opstaan haar lichaamstemperatuur genomen heeft en deze in een grafiek geplaatst heeft, kan zij merken dat de curve van deze temperatuur na bepaalde tijd hoger ligt dan normaal. Wanneer deze curve gedurende 18 dagen of meer hoger is dan normaal, is het bijna zeker dat de vrouw zwanger is.

Misselijkheid

's Ochtends voor het opstaan kan je je misselijk voelen. Dikwijls helpt het om voor het opstaan een beschuit te eten zodat de maag niet volledig leeg is bij het rechtstaan. Hierbij sluit ook aan dat je als vrouw een plotse afkeer van bepaalde geuren kan hebben, zoals koffie,... Dit is meestal een tijdelijk verschijnsel.

Vermoeidheid

Sommige vrouwen hebben last van vermoeidheid, anderen helemaal niet. Vermoeidheid kan soms wel een volledige dag duren, maar neemt meestal af als het lichaam gewend is aan de andere hormonen die zich nu in het lichaam bevinden. Dit kan pas na enkele weken of maanden zijn.

Afkeer van of zin in bepaald voedsel

Een afkeer of verlangen naar bepaald voedsel kan ook wijzen op een zwangerschap. Wat je vroeger net lekker vond, kan je nu niet meer ruiken of zien of omgekeerd!

Humeurigheid

Onder invloed van zwangerschapshormonen kan een vrouw last hebben van een wisselend humeur. Het kan dan zijn dat ze overgevoelig reageert op bepaalde onderwerpen of op situaties.

Frequenter plassen

Door de druk die uitgeoefend wordt op de blaas, moet je vaker urineren. Na enkele weken stabiliseert dit, maar naarmate de zwangerschap naar zijn einde loopt, kan dit opnieuw verergeren.

Tepelhof kleurt donkerder

Als het tepelhof donkerder kleurt dan voordien, kan ook wijzen op een zwangerschap, net als pijnlijke of gevoelige borsten.