Meestal ga je niet bewust op reis met het idee om daar seks te hebben. Het is echter altijd goed om voorbereid te zijn.

Seks op reis

Ga je op reis, dan kan je iemand leren kennen waarmee je seks wil hebben. Mensen hebben meer seks als ze op reis zijn, ondermeer omdat de sfeer dan ontspannen is en ze de gelegenheid hebben om nieuwe mensen te ontmoeten. Ben je voorbereid en dacht je op voorhand na over wat je wil doen, dan kan je er zorgeloos van genieten eens het zover is.

  • Neem condooms mee, zo moet je ze niet meer ter plaatse gaan kopen. Ter plekke is het vaak moeilijk om nog condooms te verkrijgen. Ook hebben ze niet altijd een CE-label. En houd ze op zak. Zo heb je ze altijd bij als je een avondje gaat stappen.
  • Gebruik altijd condooms met een vakantielief. Ook al ziet de persoon er gezond en fit uit, je kan nooit zeker weten of hij of zij een soa of hiv heeft. In sommige landen komt hiv meer voor dan in België. Dit geldt ook voor bepaalde soa's, bijvoorbeeld syfilis. Misschien weet de ander zelf niet dat hij of zij besmet zijn. Je wil geen soa-souvenir overhouden aan je reis.
  • Als je vakantielief je probeert te overhalen om zonder condoom te vrijen, kan dit betekenen dat hij of zij voordien ook onveilige seks had met andere partners. Wat de kans dat hij of zij een soa of hiv heeft verhoogt.
  • Heb je nog niet veel ervaring met condooms, oefen dan even op voorhand.  
  • Stel je grenzen. Weet wat je wil en wat niet. Op vakantie kan het in een zwoele sfeer en met meer alcohol dan gewoonlijk, moeilijk zijn om je grenzen te bewaken. Zorg ervoor dat je niet te dronken wordt, zodat je nog in staat bent je grenzen duidelijk aan te geven.