Ik heb al een aantal jaar een vaste vriend en we hebben een fantastisch en gevarieerd seksleven. Mijn vriend zou graag eens anale seks willen uitproberen...

Ik sta er wel voor open en het lijkt me spannend. Toch heb ik wat schrik dat het misschien erg pijnlijk is, of klopt dit niet?

Advies

Wil je dit wel zeker?

Anale seks probeer je niet zomaar even uit. Je moet het echt wel willen en niet enkel om een van jullie beiden een plezier te doen of omdat je het zag in een pornofilm. Bovendien is het belangrijk dat jullie er eerlijk met elkaar over kunnen praten en duidelijk afspreken hoe ver jullie beiden willen gaan. Goeie afspraken maken immers goeie seks!

Aangename sfeer

Daarnaast zijn een ontspannen sfeer en een aangename positie belangrijke voorwaarden om met anale seks te experimenteren. Zo moet de partner die ‘ontvangt’ (de partner die gepenetreerd wordt) een comfortabele houding aannemen, terwijl de ander voldoende ruimte moet hebben om te bewegen.

Hoe doe je dat?

Begin eerst met de anus zachtjes te masseren van de partner die zal ontvangen. Dit kan met met een of twee vingers en voldoende glijmiddel. Blijf masseren totdat je voelt dat de kringspier soepel en minder gespannen wordt. Daarna kan je voorzichtig een vinger in de anus brengen.

Eens dit lukt, kan je je vinger traag heen en weer bewegen in de anus. Wordt dit na een tijdje makkelijker, dan kan je ook een tweede vinger naar binnen laten glijden. Zo kan de anus wennen aan de penetratie. Eens de anus volledig ontspannen is, kan de penis in de anus gebracht worden.

Standjes

Twee standjes komen daarvoor het meest in aanmerking. Bij het eerste standje ligt de ‘ontvanger’ op de rug en trekt de benen op in de richting van de borst van de partner die penetreert. Op die manier kan je elkaar nog aankijken en tips geven. Een kussen onder de billen van de partner die op de rug ligt maakt deze houding comfortabeler.

Een andere geschikte houding is het standje dat beter bekend staat als 'op zijn hondjes'. De ontvangende partner gaat op handen en knieën zitten met de billen naar achter en met de benen licht uit elkaar. Bij dit standje is geen oogcontact mogelijk waardoor het moeilijker is om elkaar aanwijzingen te geven. Voel en vraag hoe het gaat!

Hoe heb je veilige anale seks?

  • Bij anale seks gebruik je een condoom om je te beschermen tegen een besmetting met hiv en soa's. Condooms zoals Durex, The Hot Rubber en Preventor X’tra Strong zijn geschikt voor anale seks.
  • Gebruik bij anale penetratie altijd genoeg glijmiddel op waterbasis. Zonder glijmiddel loop je acht keer meer kans dat een condoom scheurt. Breng daarom het glijmiddel aan zowel op het condoom als in de anus van de ontvanger.
  • Lik je de anus van een ander, gebruik dan een beflapje of een opengeknipt condoom.